Noi reguli pentru schimbarea la fata a centrului istoric!
Dupa o saptamana de negocieri intre patronii cafenelelor si primarul capitalei, a aparut un regulament pentru terasele din centrul vechi.
Terasele trebuie amenajate in tonuri de alb, bej si maroniu. Muzica si micii sunt interzisi, iar programul este limitat pana la anumite ore. Edilii si patronii vor semna un protocol saptamana viitoare.
La Paris, Viena sau Amsterdam, terasele sunt deschise mai tot anul. Ar putea fi si la Bucuresti, doar ca anul acesta numai primarul decide cand vine primavara si cu ce alai de flori.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In sensul ca vrea sa vada peste tot panselute, lalele sau narcise in culorile curcubeului. Mobilierul, tapiseriile si copertinele, in schimb, vor fi doar alb, bej sau maro.
Localnicii din zona n-au voie sa-si intinda rufe la uscat, sa monteze aparate de aer conditionat la geamuri ori sa prajeasca mici.
Pe nicio terasa nu va canta muzica. Nici macar in surdina. Patronii sunt obligati sa-si trimita clientii acasa pe la ora 11 in timpul saptamanii si cel mai tarziu la 1 noaptea in weekend.
Terasele s-ar putea deschide mai devreme de 1 mai, pe masura ce proprietarii vor aduna vrafurile cu avizele necesare. Din 14 strazi in lucru, zece sunt inca fara gaz, apa si lumina.
Cu sau fara terase deschise, centrul istoric are insa probleme mai urgente de rezolvat. Dupa un pahar de vorba, risti sa iti ratacesti dantura ori sa iti rupi picioarele pe stradutele prost luminate.
In centrul istoric va ajunge in curand si legendara lupoiaca, care i-ar fi alaptat pe Romulus si Remus, intemeiatorii Romei.
Primarul capitalei, Sorin Oprescu a hotarat sa mute statuia din Piata Romana, pe esplanada magazinului Bucuresti, dupa ce oricum s-a plimbat deja prin tot orasul: de la Arenele Romane in Parcul Carol, in Piata Sfantul Gheorghe, Dealul Mitropoliei, Piata Dorobanti si Piata Romana, unde se afla in prezent.