Noi reguli pentru schimbarea la fata a centrului istoric!

Ultima actualizare: 10-05-2012 08:59

Dupa o saptamana de negocieri intre patronii cafenelelor si primarul capitalei, a aparut un regulament pentru terasele din centrul vechi.

Terasele trebuie amenajate in tonuri de alb, bej si maroniu. Muzica si micii sunt interzisi, iar programul este limitat pana la anumite ore. Edilii si patronii vor semna un protocol saptamana viitoare.

La Paris, Viena sau Amsterdam, terasele sunt deschise mai tot anul. Ar putea fi si la Bucuresti, doar ca anul acesta numai primarul decide cand vine primavara si cu ce alai de flori.

In sensul ca vrea sa vada peste tot panselute, lalele sau narcise in culorile curcubeului. Mobilierul, tapiseriile si copertinele, in schimb, vor fi doar alb, bej sau maro.

Localnicii din zona n-au voie sa-si intinda rufe la uscat, sa monteze aparate de aer conditionat la geamuri ori sa prajeasca mici.

Pe nicio terasa nu va canta muzica. Nici macar in surdina. Patronii sunt obligati sa-si trimita clientii acasa pe la ora 11 in timpul saptamanii si cel mai tarziu la 1 noaptea in weekend.

Terasele s-ar putea deschide mai devreme de 1 mai, pe masura ce proprietarii vor aduna vrafurile cu avizele necesare. Din 14 strazi in lucru, zece sunt inca fara gaz, apa si lumina.

Cu sau fara terase deschise, centrul istoric are insa probleme mai urgente de rezolvat. Dupa un pahar de vorba, risti sa iti ratacesti dantura ori sa iti rupi picioarele pe stradutele prost luminate.

In centrul istoric va ajunge in curand si legendara lupoiaca, care i-ar fi alaptat pe Romulus si Remus, intemeiatorii Romei.

Primarul capitalei, Sorin Oprescu a hotarat sa mute statuia din Piata Romana, pe esplanada magazinului Bucuresti, dupa ce oricum s-a plimbat deja prin tot orasul: de la Arenele Romane in Parcul Carol, in Piata Sfantul Gheorghe, Dealul Mitropoliei, Piata Dorobanti si Piata Romana, unde se afla in prezent.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO