Centru de informare turistica in sate pe unde nu trece nici picior de turist. Cum arata o RISIPA de sute de mii de euro
Romania se lauda cu sute de centre de informare turistica dar cele mai multe inutil.
Desi nu au vazut picior de turist prin multe comune si sate au fost angajati si ghizi, iar sediile au fost dotate cu aparatura performanta. Totul cu bani europeni.
Bine ati venit in comuna Pietrari, din judetul Dambovita. Urarea nu are cine sa v-o faca, la centrul de informare turistica, pentru ca n-am gasit pe nimeni acolo.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Centrul a fost inaugurat acum patru ani, cu o valoare de peste 840.000 de lei, in urma unui program de dezvoltare rurala, dar ce folos. Nici macar localnicii nu s-au dumirit de existenta si utilitatea lui.
Facand haz de necaz, oamenii din Pietrari astepta turistii mai ales sa ii ajute la treburile din gospodarie sau din livezi.
In interiorul centrul de informare sunt depozitate acum sutele de cutii cu alimente de la Uniunea Europeana, pentru oamenii sarmani.
Viceprimarul comunei Pietrari: “Cat de util este pentru comuna Pietrari, nu stiu... Dar, sper ca va fi in viitor mai util."
Alta comuna, aceleasi concluzii. Ba mai mult, in Malu cu Flori intalnim o alta situatie absurda. Ca sa ajungi la Centrul de informare turistica ar trebui sa cobori treptele direct din drumul national 71 A, numai ca te impiedica balustrada de pe marginea drumului. Investitia e ca o piatra de moara de gatul administratiei locale.
Primarul comunei Malu cu Flori: “Astazi putem spune ca nu este util, aducandu-ne, financiar, o paguba, pentru ca avem doi angajati pe care trebuie sa-i platim din bugetul local."
Ghid touristic, Malu cu Flori: "Ultimul trurist, dupa cum arata si caietul, pe 9 a 8 a. de atunci, au mai venit in trecere, dar nu pot sa ii numesc turisti.”
In centrul de la Malu cu Flori s-au investit aproape 210.000 de euro, peste 40.000, bani de la bugetul local. In ambele centre, autoritatile vor sa mute pe viitor bibliotecile comunale. Proiectele spun ca dupa 5 ani de functionare centrele de informare turistica pot avea o alta utilitate.