Centru de informare turistica in sate pe unde nu trece nici picior de turist. Cum arata o RISIPA de sute de mii de euro


Ultimul update: Joi 22 Septembrie 2016 06:58
Data publicarii: Luni 19 Septembrie 2016 09:23
Categorie: Stiri Economice

Romania se lauda cu sute de centre de informare turistica dar cele mai multe inutil.

Desi nu au vazut picior de turist prin multe comune si sate au fost angajati si ghizi, iar sediile au fost dotate cu aparatura performanta. Totul cu bani europeni.

Bine ati venit in comuna Pietrari, din judetul Dambovita. Urarea nu are cine sa v-o faca, la centrul de informare turistica, pentru ca n-am gasit pe nimeni acolo.

Centrul a fost inaugurat acum patru ani, cu o valoare de peste 840.000 de lei, in urma unui program de dezvoltare rurala, dar ce folos. Nici macar localnicii nu s-au dumirit de existenta si utilitatea lui.

Facand haz de necaz, oamenii din Pietrari astepta turistii mai ales sa ii ajute la treburile din gospodarie sau din livezi.

In interiorul centrul de informare sunt depozitate acum sutele de cutii cu alimente de la Uniunea Europeana, pentru oamenii sarmani.

Viceprimarul comunei Pietrari: “Cat de util este pentru comuna Pietrari, nu stiu... Dar, sper ca va fi in viitor mai util."

Alta comuna, aceleasi concluzii. Ba mai mult, in Malu cu Flori intalnim o alta situatie absurda. Ca sa ajungi la Centrul de informare turistica ar trebui sa cobori treptele direct din drumul national 71 A, numai ca te impiedica balustrada de pe marginea drumului. Investitia e ca o piatra de moara de gatul administratiei locale.

Primarul comunei Malu cu Flori: “Astazi putem spune ca nu este util, aducandu-ne, financiar, o paguba, pentru ca avem doi angajati pe care trebuie sa-i platim din bugetul local."

Ghid touristic, Malu cu Flori: "Ultimul trurist, dupa cum arata si caietul, pe 9 a 8 a. de atunci, au mai venit in trecere, dar nu pot sa ii numesc turisti.”

In centrul de la Malu cu Flori s-au investit aproape 210.000 de euro, peste 40.000, bani de la bugetul local. In ambele centre, autoritatile vor sa mute pe viitor bibliotecile comunale. Proiectele spun ca dupa 5 ani de functionare centrele de informare turistica pot avea o alta utilitate.
 

Matematica unui fost primar din Dambovita: a facut 66 de abonamente la 20 de angajati. Datoria uriasa a institutiei
Spitalul unde cladirea noua, de 90 de milioane de lei, sta inchisa, iar copiii sunt tratati in conditii de santier
VIDEO PROTVPLUS.RO