Matematica unui fost primar din Dambovita: a facut 66 de abonamente la 20 de angajati. Datoria uriasa a institutiei

08-07-2016 13:08


Risipa in banul public la Primaria Malu cu Flori din judetul Dambovita. Desi institutia are numai 20 de salariati, cei care s-au aflat la conducerea primariei au facut 66 de abonamente la telefonia mobila.

Noii alesi s-au luat cu mainile de cap cand au primit zilele acestea si doua somatii, prin care li se aduce la cunostinta ca primaria este obligata sa plateasca peste 60.000 de lei catre doua companii de telefonie mobila.

Noua conducere a primariei spune ca a cerut lamuriri fostei conduceri, dupa ce a constatat ca sunt de 3 ori mai multe abonamente decat angajati, dar nu a primit explicatii.

"- Am gasit 66 de abonamente.

 - La cati angajati?

 - La 20 de angajati. Deja am primit doua notificari la doua firme de recuperare, una care recupereaza pentru Vodafone, 50.000 de lei, una la Cosmote 11.000 de lei.

 - Aveti de unde sa dati acesti bani?

 - Astazi nu imi imaginez de unde..."

Fostul primar sustine ca, atunci cand a aprobat contractul respectiv, ar fi fost inselat de agentul de vanzari care nu i-a spus clar pentru cate abonamente semneaza.

Cand au auzit de risipa de la primarie, satenii s-au revoltat: spun ca nu sunt de acord ca banii pe care ii dau pentru taxe si impozite sa fie cheltuiti te miri cum...

Altii insa nu sunt deranjati de cum e cheltuit banul public: "Nu stiu si nu ma intereseaza! Deci sunt dator sa platesc impozitele si atat, restul nu ma intereseaza..."

Actualul primar spune ca vrea sa renunte la mai bine de 40 dintre abonamente. Insa, stupoare, cand a mers la compania de telefonie a aflat ca institutia trebuie sa mai mentina contractul un an de acum inainte.

Primaria achita 1400 de lei in fiecare luna pentru cele 66 de abonamente si legea spune clar ca si pentru rezilierea facuta in timpul contractului, cei peste 60.000 de lei trebuie achitati integral catre companiile de telefonie mobila.

VIDEO PROTVPLUS.RO