ASF a retras autorizatia de functionare a Carpatica Asig. Peste un milion de soferi aveau polite la aceasta companie
Peste un milion de soferi cu polite RCA la Carpatica sunt acum fara acoperire directa iar asta inseamna ca, daca provoaca un accident in trafic, celor loviti le va fi extrem de greu sa obtina despagubiri si sa-si repare masina.
Consiliul de Administratie al ASF a anuntat ca miercuri a retras autorizatia de functionare a societaţii Carpatica Asig si a deschis procedura de intrare in faliment. Din acest moment firma nu mai poate emite polite. Cei care au asigurari generale, CASCO sau de viata la aceasta companie, pot depune cerere pentru denuntarea contractului. Daca vor despagubiri, procedura e mult mai lunga ca de obicei.
Este al treilea faliment de pe piata asigurarilor din ultimul an, iar pana acum, la celelalte doua procedura era in felul urmator: pagubitii, care aveau asigurari RCA sau CASCO pentru aceasta companie, veneau la Fondul de Garantare a Asiguratilor ca sa depuna un dosar de dauna, urmand ca Fondul de Garantare sa publice pe site o lista cu service-urile auto unde se pot face constatarile, iar mai apoi despagubirile sa fie date in cateva luni de zile.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dosarul de dauna pe care-l depuneti la Fondul de Garantare contine o cerere si o declaratie despre eveniment. Dupa constatarea daunelor se adauga cererea de plata pe baza devizului si inca o declaratie. Carpatica gestiona la finalul anului trecut peste un milion de polite de asigurare, majoritatea RCA. Esecul de la Carpatica pare mult mai mic decat cel de la Astra. Acum vorbim de o cota de piata de peste 8%, compania fiind pe locul 6 in topul asiguratorilor, in timp ce Astra avea peste 20% din piata.
Platile pentru dosarele de dauna vor putea fi facute abia dupa ce falimentul va fi confirmat de instanta, definitiv. Pagubitii vor primii maximum 100.000 de euro.
Carpatica Asig a fost infiintata in 1996 si este controlata de Ilie Carabulea. Omul de afaceri, impreuna cu fiul sau si alti cinci inculpati au fost acuzati de constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu, evaziune fiscala si spalare de bani. In dosarul Carpatica Asig prejudiciul este de 70 de milioane de lei.
Cititi mai multe pe www.incont.ro.