"ANAF va anunta ca a inceput verificarea firmelor online". Ce riscati daca raspundeti la acest mesaj
Intensificarea controalelor Fiscului a atras si atentia piratilor online, care profita pentru a incerca sa fure datele personale ale utilizatorilor.
Daca primiti un mail sau un SMS prin care ANAF “va anunta ca a inceput verificarea societatilor din domeniul online” si va cere sa trimiteti toate actele firmei la o adresa de mail, amenintandu-va in caz contrar cu “art. 4 din Legea 241/2005”, nu va grabiti sa raspundeti. Potrivit adevaratuluI ANAF, este vorba despre „o tentative frauduloasa de colectare a unor date confidentiale (phishing)”, astfel incat, daca raspundeti la mail, riscati sa va treziti cu conturile golite de hackeri, nu de inspectorii de la Fisc.
Cei de la Fisc fac mai multe precizari in acest sens: "Recomandam tuturor reprezentantilor operatorilor economici sa ignore orice solicitare de date confidentiale primita de la adrese de email cu origine indoielnica. Precizam ca inspectorii antifrauda pot accesa aceste informatii din bazele de date ale ANAF, iar orice alte date suplimentare sunt solicitate oficial in cadrul controalelor antifrauda inopinate.”
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
O alta tentativa de acest tip ar putea sta si in spatele informatiei potrivit careia „potrivit unei directive de ultima ora va fi verificata provenienta banilor pe care romanii care muncesc in strainatate ii trimit acasa. Masura ar ajuta statul roman, aflat deja intr-un impas financiar, sustin inspectorii ANAF. Vizati sunt romanii care trimit bani familiei in Romania. S-a decis ca, in primul rand sa se verifice provenienta acestor bani, ca apoi acestia sa fie impozitati”. Cei de la Fisc au explicat ca informatia este falsa, fiind vorba de o modificare ce vizeaza transmiterea de catre entitatile din Romania care au deja obligatia transmiterii de informatii catre Oficiul national de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor si catre ANAF. Masura este indreptata in principal impotriva marilor evazionisti care ar putea sa incerce sa isi ascunda banii peste hotare.
Sursa: Pro TV
Etichete: anaf, Fisc, controale, frauda, acte, phishing, firma, sms, evaziune,
Dată publicare:
14-09-2015 15:06