Fiscul mai are nevoie de 1.000 de oameni in urmatoarea perioada. Cat de mari sunt salariile la ANAF

Ultima actualizare: 14-09-2015 07:08
inspectori ANAF in control

Odata cu intensificarea controalelor ANAF, Agentia are nevoie si de mai multi inspectori, astfel ca face angajari.

Guvernul infiinteaza Directia generala de administrare a marilor contribuabili ca organ fiscal cu personalitate juridica si buget propriu, in subordinea presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Conform notei de fundamentare a actului normativ, aceasta masura a fost recomandata, printre altele, si de catre Fondul Monetar International, in Raportul intocmit in luna august 2015. In plus, hotararea prevede organizarea si functionarea in cadrul aparatului propriu al ANAF a Directiei de executare silita cazuri speciale, precum si a structurilor teritoriale subordonate organelor fiscale, cu atributii in coordonarea si monitorizarea modalitatilor de executare silita, inclusiv a valorificarii bunurilor sechestrate prin modalitatile prevazute de lege, precum si a aplicarii masurilor asiguratorii, potrivit legii.

Pe de alta parte, Directia verificari fiscale care gestioneaza programul de crestere a conformarii voluntare a persoanelor cu venituri mari se reorganizeaza la nivel de directie generala, sub denumirea Directia generala control venituri persoane fizice.

Numarul total de posturi alocat Agentiei Nationale de Administrare Fiscala va fi suplimentat cu 1.000 posturi, justificat, in principal, de volumul activitatii de executare silita pentru care se constituie si structura noua de executare silita cazuri speciale, deficitul de personal de la nivelul altor directii, si alte operatiuni care necesita personal suplimentar.

Salariul minim al unui debutant in ANAF porneste de la 2.100 de lei, insa poate creste in functie de vechimea in munca. Un asistent cu un an vechime castiga la ANAF cel putin 2.870 de lei pe luna, pentru grad profesional principal (5 ani vechime) salariul incepe de la 3.740 lei iar pentru grad profesional superior (9 ani vechime in specialitatea studiilor) – de la 4.940 lei .

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO