Afacere cu "scaieti" in Romania. Un investitor a cultivat armurariu pe zeci de hectare si are profit
Cine s-ar fi gandit ca o afacere cu... scaieti ar putea aduce profituri generoase? Un investitor din Botosani a cultivat pe zeci de hectare armurariu - o planta care seamana cu un maracine, dar care este unul dintre cele mai puternice remedii naturale.
Este vorba despre remedii naturale contra afectiunilor ficatului. Fermierul roman livreaza intreaga productie la export si planuieste acum sa mareasca suprafata cultivata.
Faceti cunostinta cu Bogdan - un tanar din Botosani care a stiut sa se orienteze. A aflat ca armurariul face minuni pentru bolnavii de ficat, asa ca s-a hotarat sa cultive planta pe 50 de hectare. In plus, si-a dezvoltat toata linia de productie.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Bogdan Pantiru, director ferma agricola: "Cu cat calitatea este mai buna, cu atat pretul poate fi mai bun, dar variaza intre 800 si o mie de euro pe tona."
Armurariu este o planta medicinala care se foloseste in industria farmaceutica. Din aceste plante se face silimarina, care e pentru regenerarea ficatului...
Silimarina, spun specialistii, impiedica procesul de acumulare a toxinelor in ficat, favorizeaza activitatea celulelor hepatice si stimuleaza eliminarea compusilor toxici.
Fermierul roman isi exporta toata productia in Austria - unde exista singurul procesator al semintelor de armurariu. Iar pentru ca afacerea merge foarte bine, la anul, se gandeste serios sa mareasca suprafata cultivata.
Bogdan Pantiru, directorul unei ferme agricole: "Costurile per hectar ajung undeva la 350 de euro. Productia variaza intre 800 si 1300 de kilograme per hectar."
O astfel de cultura, spune fermierul, nu este greu de intretinut. Se dezvolta de la sine. Nu trebuie irigata si nici plivita! Ca sa creasca, are nevoie doar de caldura si soare cat mai mult.
Sursa: Pro TV
Etichete: agricultura, fermieri, botosani, investitii, afaceri,
Dată publicare:
15-09-2013 08:46