Impozitul forfetar se aplica de la 1 ianuarie 2014, legea va fi trimisa spre aprobare Parlamentului


Ultimul update: Miercuri 15 Ianuarie 2014 15:24
Data publicarii: Miercuri 11 Septembrie 2013 16:07
Categorie: Stiri Economice
Palatul Victoria

Impozitul forfetar, prin care se inlocuieste cota de 16% pe profit sau de 3% pe cifra de afaceri cu o suma fixa, se va aplica de la 1 ianuarie 2014, potrivit unui proiect de lege discutat in prima lectura miercuri in Guvern.

Proiectul de lege va fi trimis Parlamentului spre adoptare in regim de urgenta.

Surse guvernamentale au declarat agentiei MEDIAFAX ca proiectul de lege nu a putut fi adoptat, miercuri, deoarece nu primise toate avizele necesare si va fi aprobat de Guvern saptamana viitoare, pentru a fi apoi dezbatut in regim de urgenta in legislativ.

Ministrul delegat pentru IMM, Turism si Mediu de Afaceri, Maria Grapini, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX ca impozitul forfetar pe 2014 se va aplica pentru cateva mari categorii de servicii: hoteluri si pensiuni; restaurante, baruri si cafenele; saloane de infrumusetare si spalatorii auto.

Guvernul urmareste prin aceasta masura largirea bazei de impozitare prin taxarea firmelor care nu declara profit si care, potrivit autoritatilor, fac evaziune fiscala.

Impozitul forfetar pe 2014 va fi stabilit ca suma fixa, in functie de anumiti indicatori pentru fiecare domeniu de activitate.

Mai multe detalii, la Stirile ProTV de la ora 19:00

Citeste si: Lista afacerilor din Romania afectate de impozitul forfetar, aplicat oficial din aceasta vara

Citeste si: Cand va fi platit impozitul forfetar. Restaurantele, barurile si service-urile auto, bune de plata

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO