FEMEIA CA O PRADĂ! Povestea cutremurătoare a Simonei, paralizată după ce soţul a înjunghiat-o în coloană

02-09-2019 16:45


Campania FEMEIA CA O PRADĂ începe cu povestea Simonei. După o copilărie de coşmar, a urmat o căsătorie presărată cu abuzuri. După naşterea unei fetiţe, Simona a fost înjunghiată de soţ şi a rămas paralizată.

Cu un efort de voinţă uluitor, ea a găsit puterea de a lupta şi de a se reinventa, deşi este dependentă de un scaun cu rotile. Mesajul ei către cei care acceptă o relaţie toxică este cât se poate de tranşant: să plece urgent, căci totul se poate termina tragic.

Simona Dumitru are 51 de ani şi trăieşte în Hunedoara. Copilăria ei a stat sub semnul terorii. Bătăile tatălui i-au răpit cei mai frumoşi ani. Bărbatul îşi făcea des amante, iar acasă ţintele lui erau soţia, Simona şi sora ei mai mică. Se răzbuna ori de câte ori suferea un eşec amoros.

Simona Dumitru: "N-avea motiv să se lege de mine, a ieşit pe balcon şi s-a uitat la cauciucurile de la bicicleta şi aveau urme de noroi şi m-a bătut pentru că nu am spălat cauciucurile".

Au fost 23 de ani sub teroare. A început să zâmbească abia în ziua în care a crezut că s-a îndrăgostit de un băiat cu simţul umorului. Care s-a grăbit să o şi ceară de soţie.

După doar câteva zile de căsnicie, Simona şi-a dat seama că soţul ei nu este nici pe departe băiatul blând şi amuzant în braţele căruia spera să-şi găsească liniştea. Cel puţin, aşa vede lucrurile acum. Singura lui preocupare era să aibă sticla cu băutura la îndemână și niciodată goală!

Simona: "S-a îmbătat şi a încercat să mă vândă unui străin pentru că am îndrăznit să ies din cuvântul lui, nu m-a lăsat să intru în casa. Am dormit afară cu câinii pe jos".

E vorba despre vremuri în care părinţii se amestecau des în relațiile tinerilor. Şi în cazul Simonei, socrii au insistat să se împace. Iar ea a cedat, la fel ca cine știe câte alte românce. Poate şi pentru că există o tipologie în care se încadrau și se încadrează multe.

Relaţia toxică şi-a urmat cursul. Simona a născut o fetiţă, Ela. Apoi, de nevoie, s-a întors la lucru. S-a întors e impropriu spus, pentru că avea trei slujbe în acelaşi timp. Soţul, în schimb, îi lua pe ascuns din bani ca să îşi cumpere de băut.

Scenariile în care victima se ridică şi îşi găseşte liniştea nu devin mereu realitate. Chiar în prima zi de Paşti, în 1998, tatăl ei a fost condamnat pentru crimă.

Simona: "Şi-a omorât amanta, a adus-o în faţa porţii, iar el a intrat în casă şi a încercat să se sinucidă".

Simona avea să primească, la rândul ei, o sentinţă. Pe viaţă. Depusese actele de divorţ, iar soţul, furios, a vrut să îi dea o lecţie: "A luat un cuţit şi mi-a zis "am venit să te omor" mă sunase înainte: "vin să vorbesc cu tine si o să vin a te omor", am crezut că e beat".

A urmat o luptă între cei doi, în timpul căreia femeia povesteşte că i-a smuls din mâini două cuţite.

"M-am împiedicat şi s-a aplecat asupra mea şi m-a înjunghiat. Cuţitul s-a înţepenit în coloana", isi aminteste Simona.

A fost condamnat la trei ani pentru tentative de crimă cu premeditare şi a făcut un an şi unsprezece luni.

Rudele au ajutat-o cum au putut, însă era nevoie de o mână fermă care să facă şi mai mult. Aşa a apărut în viaţa ei Sorin. Un prieten de familie.

El i-a construit rampe în casă. El a ajutat-o cu scaunul cu rotile şi tot el a căutat modalităţi prin care Simonei să nu îi lipsească nimic. Se îndrăgostise.

Sorin Dumitru: "Are un suflet bun, iubeşte pe toată lumea, iubeşte animalele, o iubesc pentru că o iubesc".

De 19 ani sunt căsătoriţi. Tot atunci, bărbatul a adoptat-o pe Ela.

Liniştea nesperata avea să le fie tulburată din nou. Eliberat din închisoare, tatăl Simonei s-a năpustit ca un uragan asupra întregii familii, care stătea sub acelaşi acoperiş. Şi-a atacat soţia cu toporul, iar în momentul în care Sorin a sărit să îi ia apărarea a ripostat crunt.

Sorin: "Socrul meu m-a ars cu acid sulfuric pe picioare".

Cu mama paralizată și tatăl vitreg în spital, Ela s-a trezit responsabilă de familie. Povara a strivit-o uşor, uşor, pe adolescentă de numai 17 ani. Însă Providența avea pregătită o nouă pagină pentru povestea lor. 

A ajuns la "Dansez pentru tine". Cu premiul de 60 de mii de euro au reuşit să scape de datorii. Au fost câţiva ani liniştiţi, până când tatăl Simonei a ieşit, din nou, de la închisoare.

Ela a plecat în Anglia, mama Simonei s-a stins anul acesta, iar tatăl a început să îşi hartuiască din nou fiica cea mare. S-a ajuns până în punctul în care Simona și Sorin şi-au pus camere de supraveghere şi au semnat un contract cu o firmă de securitate. Au şi un ordin de protecţie împotriva bărbatului, dar stau permanent în alertă.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO