Mormantul sotilor Ceausescu a fost sfintit. Fiul lor Valentin a lipsit

Dată publicare: 10-12-2010 00:00
Dată actualizare: 21-08-2012 06:55


Mormantul cel nou al sotilor Nicolae si Elena Ceausescu a fost sfintit vineri, iar doi preoti s-au rugat pentru vesnica lor pomenire. Sapte rude si apropiati au participat la slujba in memoria celor doi, chiar daca acestia erau "atei" declarati.

Marele absent de la ceremonia religioasa a fost unicul lor copil in viata, Valentin.

De fata au fost insa fratele cel mic al presedintelui Republicii Socialiste Romania, Ion Ceausescu, sotia lui, cateva dintre nepoate si un vecin al parintilor fostului sef de stat.

Ginerele sotilor Ceausescu, Mircea Opran, nu a putut sa-i motiveze absenta, insa afirma ca Valentin Ceausescu stia despre reinhumare in cel mai mic detaliu. Insa a ales sa nu participe.

Slujba de vineri a avut loc, dupa ce cu o zi in urma, ramasitele sotilor Ceausescu au fost reinhumate, in cimitirul Ghencea Civil din Capitala. Cei doi au fost ingropati impreuna, astfel implinindu-se ultima dorinta a fiicei lor, Zoia.

Nicolae si Elena Ceausescu au fost initial inhumati in alt loc, iar timp de 18 ani, Zoia Ceausescu a incercat sa afle daca intr-adevar in mormantul respectiv erau trupurile parintilor ei.

Adevarul a venit, insa, prea tarziu pentru ea, in noiembrie 2010. Atunci, fratele ei ramas in viata, Valentin Ceausescu, si sotul ei, profesorul Mircea Opran, au primit oficial confirmarea ca Nicolae si Elena Ceausescu au fost ingropati in cimitirul Ghencea Civil.

Ramasitele pamantesti ale sotilor Nicolae si Elena Ceausescu au fost deshumate in 21 iulie.


VIDEO PROTVPLUS.RO