Este oficial. Sotii Ceausescu au fost ingropati la cimitirul Ghencea Civil

Ultima actualizare: 10-10-2012 01:06

Pentru Zoia Ceausescu, adevarul pe care l-a cautat 18 ani a venit prea tarziu. Joi, fratele si sotul ei au primit oficial confirmarea ca Nicolae si Elena Ceausescu au fost ingropati in cimitirul Ghencea Civil.

Valentin Ceausescu si cumnatul sau, profesorul Mircea Opran, s-au prezentat la Institutul National de Medicina Legala.  Au vrut sa se asigure ca expertiza comandata de ei este gata.

Dupa doar o ora, singul fiu in viata al fostului presedinte comunist a parasit mahnit cladirea. Abia mai putea sa vorbeasca.

Rezultatele au confirmat oficial ca sotii Ceausescu au fost intr-adevar inmormantati la cimitirul Ghencea Civil.

Singurii urmasi in viata ai cuplului prezidential au inca multe intrebari fara raspuns. De pilda, unde este dosarul medical al sotilor Ceausescu. Documentul a disparut dupa Revolutie, iar urmasii iau in calcul un nou proces cu Ministerul Apararii ca sa intre in posesia lui.

Un lucru este cert. Ramasitele pamantesti ale lui Nicolae Ceausescu nu se vor mai intoarce in mormantul incropit acum 21 de ani pe aleea de acces a cimitirului. Ultimul presedinte comunist si sotia lui vor fi inmormantati impreuna, cel mai probabil tot in cimitirul Ghencea Civil. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO