Decizie fara precedent: un senator al Romaniei poate fi arestat!

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Colegii parlamentari ai lui Catalin Voicu au votat cu greu in favoarea arestarii lui. A fost o decizie luata la limita, la distanta de doar un vot de numarul minim necesar. Hotararea a fost publicata in Monitorul Oficial.


Hotararea Senatului de incuviintare a cererii transmise de Ministerul Justitiei ca urmare a solicitarii DNA de arestare preventiva a lui Catalin Voicu a fost publicată in Monitorul Oficial, miercuri seara. Decizia a fost transmisa Ministerului Justitiei de catre presedintele Senatului.

Cererea de arestare preventiva a senatorului Catalin Voicu a fost aprobata cu 70 de voturi "pentru", in conditiile in care erau necesare cel putin 69 de voturi favorabile. Votul a fost secret, cu bile.

Conform Regulamentului Senatului, cererile de retinere, de arestare, de perchezitie se inscriu cu prioritate pe ordinea de zi, iar Senatul hotaraste asupra cererii cu votul secret al majoritatii membrilor sai.

Citește și
Catalin Voicu
Voicu avertizeaza: "acesta este debutul, se deschide teava!"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Surse medicale au declarat pentru Pro TV ca, inainte de inceperea sedintei, senatorul Catalin Voicu a fost luat de o ambulanta aflata in serviciul Parlamentului si dus de urgenta la Spitalul Universitar.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a confirmat si el, la inceputul sedintei, ca senatorul Voicu se simte rau si nu poate fi in plen.

"Am fost informat ca domnul senator Voicu, pe treptele Senatului, la intrare, a avut un moment de dificultate medicala, fiind necesara plecarea sa spre centrul de primiri urgente". - a declarat Geoana.

Cu toate acestea, sedinta nu a fost intrerupta.

"Va trebui sa consideram ca cele prezentate de domnul Voicu la audierile de la Comisia Juridica reprezinta punctul sau de vedere". - a explicat Mircea Geoana.

Primul care a luat apoi cuvantul de la microfonul tribunei a fost reprezentantul Partidului National Liberal, senatorul Ioan Ghise. El a declarat ca liberalii vor vota "pentru" arestarea senatorului Catalin Voicu.

"Daca eram ales senator independent, si nu membru al PNL, nu as fi votat pentru arestarea domnului senator Voicu" - a mai precizat insa Ghise.

A urmat reprezentantul PSD, Dan Sova. Si el a anuntat ca formatiunea pe care o reprezinta va vota "pentru", cu mentiunea ca acest vot este unul de incredere, acordat justitiei romane.

In schimb, reprezentantul PDL, senatorul Iulian Urban, le-a cerut parlamentarilor sa se gandeasca "ce conotatie are o asemenea cerere indreptata impotriva unui coleg ".

"Este o eroare, nimeni nu este mai presus de lege, nu noi trebuie sa facem dreptate, ci judecatorii trebuie sa decida. Acest vot nu il trimite neaparat dupa gratii, ci il duce in fata unor judecatori. Trebuie sa avem incredere in justitie", a mai spus senatorul PDL.

Catalin Voicu a mai fost internat o data in noaptea de marti spre miercuri, in jurul orei 03.00. Senatorul a decis sa plece pe propria raspundere din spitalul Universitar, ca sa participe la sedinta Senatului, unde se decide arestarea sa.

Marti, Comisia Juridica din Senat a facut o recomandare senatorilor, de incuviintare a arestarii lui Catalin Voicu.

Senatorii din Comisia juridica au desigilat, joi dimineata, cele doua cutii de documente primite de la Ministerul Justitiei, care contin si cererea de incuviintare a arestarii preventive a senatorului PSD Catalin Voicu, cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenta si fals in inscrisuri.

Cele doua cutii contin 11 volume, un referat al procurorilor, precum si cererea de incuviintare a arestarii preventive a senatorului.
 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Senatorul Voicu e curajos. Desi bolnav, vrea sa vina la sedinta din Senat
Senatorul Voicu e curajos. Desi bolnav, vrea sa vina la sedinta din Senat

UPDATE: surse medicale au declarat pentru Pro TV ca senatorul Catalin Voicu a cerut externarea sa din spitalul Universitar. El vrea sa ajunga la sedinta din Senat, unde se va lua o decizie in privinta arestarii sale.

Voicu avertizeaza:
Voicu avertizeaza: "acesta este debutul, se deschide teava!"

Dupa ce a fost audiat de membrii Comisiei Juridice, senatorul Catalin Voicu a sustinut ca - daca se va da aviz favorabil - se deschide o Cutie a Pandorei si ca vor urma si altii dupa el.

Limbajul cifrat al senatorului Voicu, atunci cand
Limbajul cifrat al senatorului Voicu, atunci cand "rezolva o problema"

In documentele DNA, obtinute de MEDIAFAX, se arata ca senatorul Catalin Voicu si-ar fi folosit influenta nu doar in cazurile lui Casuneanu, Mazare si Locic. El ar fi intervenit si pentru Marian Oprisan, sotia lui Miron Mitrea si pentru Ludovic Orban.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.