Iarna matura Romania in lung si-n lat si este dezlantuita

Dată publicare: 19-01-2010 00:00
Dată actualizare: 20-10-2012 12:28


Ninge fara oprire de 24 de ore in sud-estul tarii, iar situatia capata note dramatice in multe judete. Zeci de masini au ramas pe drumurile troienite. VEZI SITUATIA DRUMURILOR DIN TARA!


Marti seara, in Bulgaria, trei autocare pline cu romani erau blocate in nameti. Nu vezi nimic la o aruncatura de bat, din cauza viscolului, iar utilajele de deszapezire abia se urnesc.

In ajutorul primului autocar, care se afla la doar 7 kilometri de granita cu Romania, au plecat mai multe echipaje ale politistilor de frontiera, insotite de utilaje.

11 pasageri, plus soferul, care veneau de la Istanbul, sunt izolati in nameti. Situatia lor este cu adevarat disperata. Nu mai au mancare si nici motorina sa se incalzeasca.

Plugurile inainteaza cu mare greutate. Viscolul este extrem de puternic, iar troienele trec de un metru.

La 5 kilometri departare, alti calatori asteapta un miracol din partea autoritatilor romane sau bulgare.

In tara, in tot judetul Constanta, situatia este critica. Vantul si ninsoarea fac legea de peste 12 ore. Mai multe masini au ramas in santuri, iar un TIR s-a oprit intr-un copac. Dupa 30 de minute, o salvare de la Cernavoda a ajuns langa ranit.

Pe zi, s-au complicat si mai tare lucrurile. Drumul National Mangalia a fost inchis. Furtuna de zapada incurca si circulatia in oras.

Si Buzaul risca sa se rupa de lume. Sapte drumuri judetene sunt inchise, dar si cel national, Ramnicu Sarat-Braila. Oricum se circula cu restrictii de viteza pe E85.

Ambulantele in care se aflau pacienti care au nevoie de dializa au ajuns foarte greu la spital. 


VIDEO PROTVPLUS.RO