Taxa auto, un nou episod: dregerea busuiocului

10-12-2008 00:00


O noua ordonanta de urgenta a Guvernului muta oficial triplarea taxei de poluare auto pe 15 decembrie. Cei care au platit valoarea majorata isi vor primii banii inapoi.

Asta, dupa ce scandalul de la ghiseele administratiilor financiare, s-a mutat in strada, iar guvernul si-a recunoscut greseala. De altfel sute de oameni au protestat si miercuri cu tarie. Soferii din Vrancea, de exemplu, au blocat pentru o ora traficul spre Bucuresti si Nordul Moldovei.

Oamenii erau nemultumiti atat de aplicarea taxei majorate, mai devreme decat termenul anuntat, cat si de nivelul acesteia care ajunge in multe cazuri sa depaseasca valoarea masinii.

Desi Guvernul si-a recunoscut greseala,  nu vom scapa de cozi la ghiseele administratiilor financiare nici in zilele urmatoare. Este de asteptat ca oamenii sa se grabeasca sa-si inmatriculeze masinile pana pe 15 decembrie sau sa isi ridice diferenta de bani platita pentru taxa marita anticipat.

Comisia Europeana a atentionat Guvernul ca suspendarea taxei trebuie aplicata si pentru masinile uzate Euro 4 aduse din tarile Uniunii.

Tie ti se pare justificata triplarea taxei auto? Dezbate noua taxa auto!

Calculeaza-ti noua taxa auto!


VIDEO PROTVPLUS.RO