Atacul armat din Brasov. Pierdut suspect principal, il declaram cu alibi

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Rasturnare de situatie in cazul jafului armat de la Brasov, unde doi oameni au fost impuscati mortal si unul ranit grav. Serghei Gorbunov, considerat posibilul autor are un alibi puternic care este sustinut de mai multe persoane.


Antrenorul de la o sala de sport din Brasov a declarat ca Gorbunov se antrena impreuna cu el cand a fost comis jaful. El sustine ca in sala se aflau cel putin zece oameni care l-au vazut pe barbatul din Republica Moldova.

Antrenorul Ninel Ianculescu spune ca Gorbunov frecventa sala de mai bine de trei luni. Voia sa devina luptator K1 si nu dadea impresia ca s-ar ascunde. Joia trecuta, Gorbunov ar fi intrat in sala de antrenamente la ora 4 si jumatate dupa amiaza si a iesit la 18:20 de minute. Jaful s-a petrecut cu cateva minute inainte de ora 18.

Prezenta lui Gorbunov la sala de sport ridica serioase semne de intrebare. Era urmarit general, dar sala unde se antrena se afla la nici 200 de metri de sediul IPJ Brasov. Ba, mai mult, spune antrenorul, aici veneau sa se antreneze chiar si politisti. Modul in care au actionat politistii brasoveni pentru prinderea urmaritului general va fi anchetat de colegii lor din Bucuresti. Nu mai putin de opt specialisti s-au alaturat celor de la Brasov pentru rezolvarea cazului.

In paralel, ancheta ia amploare la Craiova, atat la Tribunal, cat si la Parchet, unde se verifica modul in care au actionat magistratii si procurorul care s-a ocupat de cazul Gorbunov. In plus, rapoartele medicale intocmite pe numele detinutului arata ca initial medicul legist a decis ca boala lui poate fi tratata intr-un spital al penitenciarelor, insa ulterior un alt medic a revenit asupra hotararii

Citește și
Casa de schimb valutar
Doliu si indignare la Brasov, la inmormantarea angajatului casei de schimb
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Seful Politiei Brasov a declarat ca Serghei a folosit cat a stat in Brasov un act de identitate fals, in care era fotografia sa, dar datele altei persoane, care traieste intr-un judet din nordul Moldovei si care nu are cazier.

De sambata dimineata, Gorbunov este in sediul politiei. Prins intr-un magazin in care cumpara mancare, impreuna cu un om de afaceri cu legaturi in lumea interlopa, moldoveanul este considerat suspectul numarul unu. Politistii se feresc sa vorbeasca deocamdata despre probe impotriva lui. Asteapta probabil si rezultatul expertizei balistice a glontului extras dintr-una dintre victime.

Cel de-al doilea barbat luat la sectie de politisti, insotitorul lui Gorbunov, este Adrian Berceanu - un controversat om de afaceri arestat in urma cu trei ani, impreuna cu unul dintre capii lumii interlope din Craiova, Samir Spranceana, pentru rambursari ilegale de TVA, de peste 19 milioane de euro.

Berceanu sustine ca nu stia ca Gorbunov era urmarit general. Surse din ancheta spun insa ca moldoveanul era bodyguardul sau.

In cele 10 ore de audieri de sambata si cele trei de duminica, Berceanu le-a povestit politistilor si ca Serghei Gorbunov parea ca duce o viata normala si nu se ascundea sa iasa in public.

Retinerea lui Gorbunov la Brasov scoate la iveala noi lovituri sangeroase legate de numele sau. In 2003, patronul unei case de schimb valutar din Deva a fost atacat in casa scarii in care locuieste de doi indivizi care i-au smuls din mana geanta in care avea 65 de milioane de lei vechi.

Fost sportiv, barbatul isi aminteste ca a reusit sa-i smulga lui Gorbunov geaca si bluza, iar acesta a fugit pe jumatate dezbracat.

Raman marile semne de intrebare in ceea ce priveste eliberarea temporara a lui Gorbunov din Penitenciarul de la Craiova. Sunt verificati judecatorul care a decis sa fie liber si procurorul care nu a facut recurs.

In plus, o alta informatie incredibila a iesit la iveala - 24 de detinuti de la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Craiova sunt liberi, dupa ce au primit decizii de suspendare temporara a pedepsei pe motive de sanatate. Multi nu s-au mai intors, intocmai ca Serghei Gorbunov. Unii sunt condamnati pentru talharii sau omor si sunt considerati extrem de periculosi. Sunt insa si cat se poate de liberi.

Acuzatiile grave ale patronului casei de schimb valutar complica si mai tare ancheta politistilor. Cei doi barbati de ale caror nume au fost legate amenintari au venit imediat in fata IPJ Brasov, unde au vrut sa vada daca exista vreo dovada in sprijinul afirmatiilor patronului, dar si sa-si anunte nevinovatia.

Ancheta va fi continuata de luni de o echipa complexa, formata din specialisti de la IGPR si de la Servicul de informatii din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si, in plus, vor fi verificate si masurile luate de politistii din Brasov pentru prinderea urmaritului Gorbunov.

In acest moment, politistii au alte cinci persoane care se potrivesc profilului atacatorului. Asta inseamna ca au mai comis fapte cu violenta si ca seamana cu portertul robot intocmit de criminalisti.

Portretul robot al autorului a nascut insa discutii. O imagine numai pe jumatate conturata de criminalisti, care semana leit cu Serghei Gorbunov. Aproape identic, la nivel de detaliu, asa ca unii s-au intrebat daca portretul nu a fost realizat subiectiv, cu gandul la cetateanul moldovean.

Cu fiecare zi care trece, urmele isi pierd din valoare. Investigatorii au mare nevoie de o noua pista si singurii care ar putea da acum o mana de ajutor sunt cei din serviciile de informatii. Se mai asteapta si rezultatul expertizei balistice care ar putea sa lamureasca doua aspecte: cu cate arme s-a tras si de ce calibru erau.

Ipotezele sunt multe in acest moment, de la un atac al unei persoane care a vrut sa dea lovitura si sa se imbogateasca, pana la inscenarea unui jaf sau "sanctionarea" patronului pentru ca nu plateste taxe de protectie.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Patronul casei de schimb din Brasov: A fost un jaf comandat
Patronul casei de schimb din Brasov: A fost un jaf comandat

Patronul de schimb valutar din Brasov unde avut loc atacul armat de joi, Valentin Candidatu, a declarat ca este sigur ca a fost vorba de un atac la comanda deoarece a primit, anterior atacului, zeci de amenintari din partea unor interlopi brasoveni.

Doliu si indignare la Brasov, la inmormantarea angajatului casei de schimb
Doliu si indignare la Brasov, la inmormantarea angajatului casei de schimb

UPDATE: Sute de oameni l-au plans pe tanarul - sot si tata al unei fetite de un an. N-au putut insa sa nu se intrebe printre lacrimi cum a fost posibil ca un individ extrem de periculos, dat in urmarire in toata tara, sa se plimbe liber intr-un oras?

Basescu l-a decorat post-mortem pe barbatul omorat la Brasov!
Basescu l-a decorat post-mortem pe barbatul omorat la Brasov!

UPDATE: Presedintele Traian Basescu l-a decorat post-mortem pe Gheorghe Dumitru Lala, barbatul impuscat la Brasov dupa ce a sarit in ajutorul angajatilor casei de schimb, cu Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.