Cererea de arestare preventiva a lui Catalin Voicu, judecata marti!

Ultima actualizare: 07-10-2012 06:26

UPDATE - Cererea de arestare preventiva a senatorului PSD Catalin Voicu se va judeca, marti, 30 martie, ora 11.00, de catre judecatorii Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

 

Directia Nationala Anticorupţie (DNA) a trimis, vineri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie cererea de arestare preventiva a senatorului PSD, Catalin Voicu, solicitarea survenind avizului Senatului de incuviintare a masurii preventive.

Instanta suprema urmeaza sa stabileasca termenul de judecata pentru solutionarea cererii procurorilor anticoruptie.

Comisia medicala a stabilit ca senatorul Catalin Voicu are o boala cardiovasculara cronica si este stabil. In aceste conditii, el a primit un tratament, pe care il va urma acasa. Medicii de la "Universitar" au anuntat ca Voicu a plecat deja din spital.

Comisia medicala de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a analizat in cursul diminetii de vineri starea de sanatate a senatorului Catalin Voicu.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar de Urgenta, Bogdan Popescu, a declarat ca senatorul Voicu sufera de o boala cardio-vasculara, dar se afla in afara oricarui pericol. El a primit niste tablete pentru tratament si, ca orice pacient cu o asemenea afectiune medicala, trebuie sa evite "efortul fizic exagerat si... stresul."

Bogdan Popescu a mai precizat ca, dupa ce medicii i-au facut si ultimele teste de toleranta la efort, senatorul Voicu a plecat din spital, dar nu inainte a-si plati factura pentru luxul de a fi stat intr-o reverva medicala de tip VIP. Conform purtatorului de cuvant al spitalului, Voicu a achitat suma de 1.624 de RON.

Senatorul a fost internat, marti noapte, in Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, iar miercuri dimineata a cerut sa fie externat pentru a putea participa la discutiile din plenul Senatului privind avizarea cererii de incuviintare a arestarii sale preventive. Dupa aproximativ trei ore de la externare, senatorul Catalin Voicu a ajuns din nou la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Plenul Senatului a aprobat, miercuri, solicitarea de incuviintare a arestarii preventive a senatorului Catalin Voicu, hotararea fiind publicata in aceeasi seara in Monitorul Oficial.

Procurorul general Codruta Kovesi a transmis la Directia Nationala Anticoruptie, joi dimineata, avizul Senatului privind arestarea lui Catalin Voicu.

Senatorul Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie - septembrie 2009, Catalin Voicu a primit de la omul de afaceri Costel Casuneanu, in doua transe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 euro) si 200.000 de euro, in schimbul interventiei pe langa magistrati din cadrul inaltei Curti de Casatie si Justitie, in vederea adoptarii unei solutii favorabile societatii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO