Vezi aici ce inseamna Emmy-ul pentru televiziune!

Ultima actualizare: 26-04-2012 18:24

Pentru mii de jurnalisti din toata lumea, Premiul Emmy reprezinta dovada palpabila ca si-au indeplinit misiunea.


Un astfel de trofeu nu ne permite sa uitam de disperarea semenilor nostri si ne da sansa sa aflam singuri, cine sunt vinovatii si cine sunt victimele, in orice colt al Terrei.

Academia Internationala de Televiziune, care acorda premiile Emmy, este cea mai mare organizatie de profil din lume, cu membri in 70 de tari si 350 de companii media.

Fondata dupa al doilea razboi mondial, Academia are ca scop promovarea televiziunii si a jurnalismului de inalta clasa. A jurnalistilor care, indiferent de riscuri, isi urmeaza chemarea.

60% dintre membrii Consiliului de Directori provin din afara Statelor Unite ale Americii, tocmai pentru a mentine un echilibru intre fluxul de stiri din America si restul lumii.

Ca sa ajungi in frunte, adica sa fii nominalizat sau si mai mult, sa castigi unul dintre premiile Academiei, asa cum au reusit Stirile PROTV, trebuie sa treci de trei selectii, una mai riguroasa decat cealata.

Dovada ca pe lista celor 600 de membri ai juriului, figureaza subiecte cu greutate. Unele vorbesc despre razboaie si dezastre naturale, alte despre abuzuri asupra minorilor, purificari etnice ori destine de exceptie.

In patru decenii de existenta, in competitia pentru EMMY au intrat materiale difuzate de cele mai respectabile si influente televiziuni din lume - CNN, BBC, ITN, CBS, NBC, ABC, GloboTV sau al Jazeera. Acum, pe acesta lista apare si PROTV.


Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO