Omul de afaceri Costel Casuneanu, la DNA, in dosarul lui Catalin Voicu

Ultima actualizare: 25-06-2012 17:18

Senatorul PSD Catalin Voicu este cercetat de trafic de influenta. Nou aparut in poveste, Costel Casuneanu a fost pus sub invinuire si nu are voie sa paraseasca orasul de domiciliu in urmatoarele 30 de zile.

Urmarirea penala in acest dosar de coruptie a inceput pe 11 decembrie o data cu aducerea la DNA a senatorului PSD Catalin Voicu, acuzat de trafic de influenta.

El ar fi omul de legatura dintre Costel Casuneanu si Marius Locic si judecatorul Florin Costiniu, Presedintele Sectiei Civile si de Proprietate Intelectuala din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Prin intermediul lui Catalin Voicu, Costel Casuneanu l-ar fi contactat pe magistratul Costiniu pentru ca acesta sa-l ajute sa castige o contestatie depusa pentru o licitatie in constructii in care firma omului de afaceri iesise pe locul patru.

Judecatorul Florin Costiniu ar fi trebuit sa intervina mai departe pe langa un complet de judecata ca sa-i dea castig de cauza. Procesul a fost insa pierdut de firma lui Casuneanu.

Tot la judecatorul Costiniu ar fi apelat senatorul PSD si i-ar fi cerut sa rezolve favorabil si dosarele omului de afaceri Marius Locic. Cel din urma, cercetat si el de procurori, detine mai multe companii de media, imobiliare si de constructii si are unele probleme in instanta.

Niciu unul dintre cei patru cercetati in acest dosar nu are voie sa paraseasca orasul de domiciliu timp de 30 de zile.

Costel Casuneanu este considerat unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Romania. Averea lui se ridica la peste 250 de milioane de euro. Firmele sale dezvolta afaceri in domeniul transporturilor, infrastructurii rutiere si imobiliare.

Incasarile celei mai importante companii pe care le destine impreuna cu sotia sa se ridica la peste 90 de milioane de euro anul acesta. Firma lui Casuneanu a castigat mai multe licitatii pe care statul roman le-a organizat pentru realizarea lucrarilor de infrastructura.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO