Liderii sindicali ai Pro Lex, urmariti penal intr-un dosar de frauda
Presedintele sindicatului Pro Lex a patit-o marti, exact ca-n bancurile cu politisti. Casa lui Vasile Lincu a fost perchezitionata. Procurorii il acuza pe lider si pe doi dintre colegii acestuia ca au folosit banii organizatiei.
Vasile Lincu, cel care a vorbit despre coruptia din vami ca despre un joc de sah, se simte vanat de autoritati pentru parerile lui.
Politisti si procurori au scotocit casa liderului de sindicat, care este si sediul central al Pro Lex. Cautau documente contabile. Parchetul general il acuza pe Lincu de delapidare si fals intelectual. Dupa cateva ore, perchezitia s-a incheiat.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
I-au lasat insa lui Vasile Lincu un referat de urmarire penala. Omul sustine ca ancheta vizeaza fapte de mult lamurite.
Lincu sustine ca a prezentat toate dovezile necesare ca sa arate ca nu a incalcat legea. Si totusi procurorii l-au anuntat ca folosit 140.000 de lei, banii sindicatului, fara sa aiba acest drept si fara sa treaca suma in gestiune. Lincu precizeaza ca l-au controlat si cei de la Garda Financiara care nu i-au gasit nicio neregula.
Crede mai degraba ca acest dosar este de fapt rezultatul unei plangeri pe care tot el a facut-o la Parchet impotriva unui fost membru de sindicat, doar ca toate s-au intors cumva impotriva lui.
Mai mult, anchetatorii sustin ca si Florin Ilie Vilnei si-a insusit si a folosit diferite sume de bani fara aprobarea organelor de conducere si fara descarare de gestiune.
Totodata, potrivit procurorilor, Voinea Negoita a acceptat inregistrarea in contabilitate a operatiunilor fictive si a denaturat veniturile si cheltuielile sindicatului Pro Lex.
In acest dosar au fost desfasurate mai multe descinderi la locuintele personale ale celor trei.
Directia Generala Anticoruptie si Directia Nationala Anticoruptie fac cercetari cu privire la implicarea unor vamesi si politisti de frontiera in fapte de coruptie, iar de la inceputul lunii februarie au fost arestati zeci de angajati la vamile Siret, Naidas, Foeni, Moravita, Albita si Ploiesti.
Sursa: Pro TV
Etichete: dosare, infractiuni, descinderi, ilegalitati,
Dată publicare:
08-03-2011 15:19