Lovitura DNA la Ploiesti. Directorul Vamii a fost ridicat de anchetatori

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Seara i-a adus un mandat de arestare lui Cornel Costea, seful biroului vamal din Ploiesti. El a fost retinut pentru 24 de ore, iar maine dimineata procurorii vor cere arestarea pentru luare de mita.

Este banuit c-ar fi luat 100.000 de lei pentru favorizarea unei firme. Costea a fost ridicat in jurul pranzului din biroul sau si adus la DNA Bucuresti pentru audieri.

Potrivit Mediafax, la cateva minute dupa ce Cornel Costea a iesit din sediul Biroului Vamal impreuna cu anchetatorii, din cladire au iesit alte persoane, iar unele dintre acestea aveau plicuri in format A4, care contineau, cel mai probabil, documente.

Persoanele respective au urcat apoi intr-o duba cu numar de Bucuresti, dupa care masina a demarat in tromba, cu girofarul pornit.

Potrivit unor surse din cadrul Vamii Ploiesti, procurorii anticoruptie au perchezitionat o masina marca Skoda Octavia, cu numar de Bucuresti, care ar apartine Biroului Vamal si ar fi utilizata de catre seful vamii, Cornel Costea.

Citește și
Vama Stamora Moravita
Doi vamesi de la Moravita, ce erau cercetati in libertate, au fost arestati
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Activitatea din Vama Ploiesti nu a fost afectata si, potrivit comisionarilor vamali, aproape 30 de TIR-uri se aflau in parcarea situata in apropiere de Directia Judeteana de Operatiuni Vamale Prahova pentru verificarea documentelor.

Procurorii si politistii au declansat in aceasta dimineata mai multe descinderi la Vama Ploiesti. Sunt vizate firme de import-export de legume si fructe, dar si angajati ai Autoritatii Vamale.

Mai multi angajati ai Autoritatii Nationale a Vamilor sunt suspecti de luare de mita si raspund la intrebarile procurorilor.

Verificarile au inceput de dimineata si este de asteptat ca cei gasiti in neregula sa fie ridicati pentru alte audieri.

Conform Mediafax, Cornel Costea o inlocuieste ca interimar pe Diana Severin, care a demisionat in luna august a anului trecut din postul de sef al Vamii Ploiesti.

Potrivit unor surse din Politia Ploiesti, in urma cu cateva saptamani, Cornel Costea a depus la Politia municipiului o reclamatie in care arata ca, de mai multe zile, este urmarit de niste masini. El le-a cerut politistilor sa ia masuri si sa afle cine il urmareste.

Cornel Costea a lucrat ca inspector asistent in cadrul DGCIF din cadrul ANAF.

Potrivit declaratiei sale de avere, completata in septembrie 2010, Cornel Costea are un credit in valoare de 125.000 de euro, contractat in 2007, cu scadenta in 2027. In ciuda acestei situatii financiare aparent modeste, exista informatia ca acelasi personaj ar fi cheltuit de ziua lui intr-un club de lux din Capitala nu mai putin de 15.000 de euro.

Previziunile prezidentiale

Actiunea vine la doar doua zile dupa ce presedintele Traian Basescu a facut cateva declaratii despre evaziunea fiscala care a inflorit in comertul cu legume si fructe.

Basescu: Cei care fac evaziune nu vor mai trai bine, nu mai dorm linistiti

Seful statului ii avertiza atunci pe toti cei care incalca legea ca "nu mai pot dormi linistiti". Mai mult, Basescu a facut un "apel" la toti "cei implicati" sa isi reduca "modul de a trai cu evaziunea", pentru ca "nu vor mai trai bine".

"In acelasi timp, institutiile statului trebuie sa continue - in lupta cu crima organizata - ceea ce s-a inceput anul trecut invara, si anume batalia impotriva evaziunii fiscale, fie ca se produce la nivelul firmelor, fie ca se produce in comertul intracomunitar cu legume, fructe, cartofi, carne, fie ca vorbim de evaziunea fiscala pe piata muncii - munca la negru", a spus presedintele Traian Basescu, adaugand ca este vorba despre "obiective majore" ale institutiilor statului.

El a facut aceste declaratii pe 21 februarie, in contextul unei declaratii de presa pe tema raportului CE, care a fost publicat vineri.

 

Articol recomandat de sport.ro
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Citește și...
Coruptia, un ideal in viata. Vile de vamesi
Coruptia, un ideal in viata. Vile de vamesi "curati ca lacrima"

Unii dintre functionarii angajati in Vama Albita traiesc in case de lux, detin terenuri si masini scumpe, dar niciunul dintre ei nu a cazut in plasa DNA. Cei mai multi spun ca bunurile sunt obtinute din salariu sau cu imprumuturi la banci.

Doi vamesi de la Moravita, ce erau cercetati in libertate, au fost arestati
Doi vamesi de la Moravita, ce erau cercetati in libertate, au fost arestati

Doi vamesi de la Vamai Moravita si Foeni in cazul carora Curtea de Apel Bucuresti a dispus cercetarea in libertate vor fi arestati preventiv, dupa ce instanta suprema a admis, luni seara, contestatia procurorilor anticoruptie.

Controale amanuntite. Vamesii de la Negru Voda si-au luat rolul in serios
Controale amanuntite. Vamesii de la Negru Voda si-au luat rolul in serios

Soferii care au avut ghinionul sa treaca azi-noapte prin vama Negru Voda au stat ore intregi in punctul de trecere a frontierei. Controalele facute de vamesii bulgari nu au mai durat minute, ci ore.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit
Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit

Craterul din centrul orașului Slănic Prahova s-a adâncit peste noapte cu 20 de centimetri. Deja 42 de oameni au fost evacuați din locuințe. Două familii care n-au avut unde să se ducă sunt găzduite temporar în pensiuni din zonă.

Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE
Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici din cadrul Uniunii Europene (UE).