Ion Dolanescu va fi inmormantat duminica, la cimitirul Bellu

19-03-2009 00:00

Ionut Dolanescu, fiul regretatului cantaret, a spus ca trupul neinsufletit al tatalui sau va fi depus sambata la Ateneul Roman.

Astfel, cei care l-au admirat pe cantaret de-a lungul vietii ii vor putea aduce acestuia un ultim omagiu.

Ateneul Roman va ramane deschis sambata pana la ora 22.30. Duminica, de la ora 11.00, orchestra "Lautarii" din Basarabia, condusa de Nicolae Botgros, va sustine un recital de jumatate de ora, informeaza familia lui Ion Dolănescu.

La ora 12.30, cortegiul funerar va porni catre biserica Sfantul Gheorghe, situata la Kilometrul 0 din Capitala, unde, incepand cu ora 13.00, va avea loc slujba de inmormantare, oficiata de un sobor de preoti.

La ora 14.30, cortegiul va porni catre cimitirul Bellu, unde, de la ora 15.00, va incepe inmormantarea.

Este un suflet extraordinar, un mare artist. Relatia noastra este deosebita si ma leaga de el multi ani de prietenie. De-a lungul timpului mi-a dat sfaturi si m-a ajutat foarte mult. A fost mereu alaturi de mine cand am avut nevoie. El va canta mereu pentru inima mea.
Nadia Comaneci
Ion Dolanescu suferea de mai multa vreme din cauza unei boli care i-a macinat trupul, dar a inchis ochii in urma unui stop cardiac. Pentru noi toti, el a fost un simbol.

Dolanescu a lasat in urma o impresionanta cariera artistica, mii de cantece si spectacole, zeci de discuri si milioane de fani. Pe vremea cand era inca in putere, isi spunea oful prin muzica: "Duce-m-as si m-as tot duce / Sa vad dorul m-o ajunge / Si-a cui inima s-o frange?".

Cantaretul Ion Dolanescu s-a stins, joi dupa-amiaza, in urma unui stop cardiac. A murit acasa. Chemati de familie, medicii SMURD au incercat indelung sa-l salveze.

Marele artist s-a nascut la 25 ianuarie 1944, in Persinari. A urmat scoala de arta populara din Targoviste, iar dupa aceea s-a stabilit in Capitala. Insa continua sa isi viziteze locurile natale ori de cate ori timpul ii permitea. Ultima data a fost la Persinari duminica.

Si la casa din Bucuresti, unde artistul a trait o viata intreaga, a dat nenumarate petreceri si unde si-a dat ultima suflare, s-au adunat joi seara cunoscutii, sa ii aduca un ultim omagiu. Prietena de mai bine de 30 de ani a cantaretului, Ileana Constantinescu povesteste ca Ion Dolanescu s-a simtit rau cu o noapte inainte.

Doar doua saptamani au trecut de la ultima sa aparitie. La Happy Hour, au fost alaturi Ion Dolanescu, Ionut, fiul sau si mama de 96 de ani. Intre ai sai, maestrul spune ca cea mai draga iubire a lui este nepotul de cateva luni.

Nu i-a fost niciodata rusine de originile sale modeste. Din satul Persinari, judetul Dambovita, a sosit acum aproape 50 de ani, manat de talent, la Bucuresti. Au fost mii de concerte si zeci de albume. Aici si-a cladit cariera - a trait intens, si pe scena, si dincolo de ea, iubirea vestita cu Maria Ciobanu.

Tot Maria Ciobanu este si mama unuia dintre cei doi fii ai sai, Ionut. A recunoscut deschis - sa impace viata de scena cu cea de familie n-a fost niciodata usor.

La Happy Hour fost ultima sa prezenta in public, in mijlocul celor pentru care n-a vrut sa ramana in umbra.

In jurul orei 15:15, serviciul SMURD a fost chemat, printr-un apel de urgenta, sa intervina pentru un pacient in stare de inconstienta. Echipajul a ajuns in cateva minute la Ion Dolanescu acasa, a facut manevre de resucitare vreme de o ora insa in zadar, iar la 16 si 15 minute, medicii au declarat decesul.

Artistul a mai avut un episod de inconstienta, in urma cu trei saptamani, cand a fost chemata salvarea, dar si-a revenit si a refuzat sa fie transportat la spital cu ambulanta.

A murit un colos, un luceafar, un star, cel mai mare star al muzicii populare romanesti.
Ionela Prodan
Un artist pentru mai multe generatii, vestea ca Ion Dolanescu nu va mai canta niciodata i-a lasat fara grai pe toti cei care l-au admirat.

Toti prietenii vorbesc ca despre un gigant al tezaurului folcloric atunci cand pomenesc numele lui Ion Dolanescu.

Ion Dolanescu va fi numit, post mortem, cetatean de onoare al comunei sale natale, Persinari, din judetul Dambovita, iar Caminul Cultural din localitate ii va purta numele.

Ultima data cand artistul si-a vizitat rudele si prietenii din localitatea damboviteana a fost duminica, pe 15 martie.

Cei care nu pot sa asiste la ceremoniile de duminica, vor putea sa le urmareasca, IN DIRECT, pe www.stirileprotv.ro.

Tags: ion dolanescu,


VIDEO PROTVPLUS.RO