Fratele cunoscutului cântăreț Ion Dolănescu, reținut. Cum ar fi luat 4.000 de lei pe lună de la stat
Fratele cunoscutului cântăreț Ion Dolănescu a fost reținut miercuri seară. În spatele gratiilor au fost trimise alte 22 de persoane.
Vorbim despre artiști pe care anchetatorii îi acuză că ar fi obținut ilegal bani de la stat în contextul pandemiei. Totul cu ajutorul unor contracte false, care dovedeau că înainte de criză ar fi muncit legal și ar fi plătit taxe și impozite.
Astfel, lunar, suspecții primeau 4.000 de lei. Cei încătușați acum au aflat din luna martie că sunt urmăriți penal, dar și-au văzut de plan și nu au renunțat la indemnizație.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Totul a început în toamnă, când autorităţile au anunţat că artiştii afectaţi de pandemie primesc ajutor din partea statului. Doar că erau obligaţi să dovedească faptul că, înainte de criză, aveau venituri de pe urma evenimentelor şi plăteau taxe şi impozite.
Cei vizaţi de anchetatorii din Dâmboviţa ar fi profitat de ocazie. Dar cum în trecut nu ar fi muncit legal şi nu ar fi achitat dări, au apelat la două societăţi care organizează evenimente, una dintre ele condusă de fata unui preot. Aşa ar fi obţinut contracte false care atestau că au lucrat legal înainte de starea de urgenţă.
Miercuri, 24 de persoane au ajuns în birourile poliţiştilor. Fratele maestrului Ion Dolănescu este unul dintre cei bănuiţi de înşelăciune.
Cele 24 de persoane au fost audiate ore în şir în cadrul Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa. La lăsarea serii au fost reţinute mai multe persoane. Acestea ar fi produs un prejudiciu de un 1,55 milioane de lei, spun poliţiştii.
Suspecţii ar fi încasat câte 4.000 de lei în fiecare lună. Cei doi administratori ai firmelor ar fi perceput între 300 și 700 de lei comision de la fiecare persoană pentru care au eliberat documentele false.
Ion Stoichiță, avocat: Acuzaţiile sunt fals în declaraţii, complicitate la înşelăciune, înşelăciune.
Reporter: Şi-au recunoscut vina?
Ion Stoichiță, avocat: Da.
Dumitru Duie, avocat: "Pentru ajutorul cu pandemia asta. Nu este vinovat, pentru că nu au fost evenimente, trebuia să desfăşoare evenimente, dacă erau, se încasa o sumă de bani. Neavând, aveau dreptul să solicite.”
În acelaşi dosar, 133 de persoane sunt cercetate în stare de libertate. Cei doi administratori ar fi bănuiţi că au întocmit acte false în alte 20 de judeţe din ţară.