Scandal la Iasi, dupa ce un baiat de 16 ani a murit pe terenul de fotbal

Ultima actualizare: 24-10-2012 23:00

Acuzatii grave la adresa medicilor de la Serviciul de Ambulanta Iasi! Parintii unui baiat de 16 ani dintr-o comuna ieseana spun ca fiul lor a murit, pentru ca salvarea a venit cu intarziere si fara echipament de resuscitare.

Baiatul din comuna Bals facea parte din echipa de fotbal a satului. Juca fotbal, cand a cazut secerat la pamant.

Prima masina a plecat a ora 17,02 minute si a ajuns la pacient la ora 17,06. Aici a mai ajuns apoi si o alta masina cu medic ce s-a intors de la un caz grav . S-au facut masuri de resuscitare.
dr. Radu Calistru, medic sef Serviciul de Ambulanta Iasi
Medicii se apara si spun ca au facut tot ce era posibil ca sa-l salveze, dar tanarul era bolnav de inima si efortul de la meci i-a fost fatal. Se pare ca in urma cu cateva saptamani baiatul a fost diagnosticat de catre medici cu o afectiune cardiaca - suflu sistolic. I s-a recomandat sa evite orice efort, insa baiatul n-a putut sta departe de terenul de fotbal.

In fata acuzatiilor aduse de familia baiatului, reprezentantii serviciului de ambulanta din Iasi se apara. Spun ca salvarea a plecat pe teren imediat dupa solicitare, iar echipajul a ajuns in mai putin de 5 minute la caz.

Conducerea Serviciului de Ambulanta a inceput o ancheta in acest caz. Intre timp, rudele baiatului se pregatesc de inmormintare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO