Mircea Lucescu castiga ultima finala de Cupa UEFA! Sahtior vs. Werder: 2-1

Dată publicare: 20-05-2009 00:00
Dată actualizare: 03-11-2012 05:43


Mircea Lucescu

UPDATE: Victorie istorica pentru Mircea Lucescu, care a castigat cu Sahtior Donetk meciul in fata echipei Werder Bremen, dupa o finala magnifica la Istanbul.

Scorul 2-1 in fata echipei din Germania este o victorie si pentru Romania. Lucescu a devenit astfel primul antrenor roman care castiga Cupa UEFA. A asteptat 31 de ani acest moment care l-a inclus in galeria romanilor castigatori, alaturi de Stefan Covaci si Emeric Ienei.

Inainte de a urca in tribuna ca sa ridice cupa alaturi de jucatorii sai, Mircea Lucescu a luat steagul Romaniei de la fiul sau Razvan si l-a fluturat in fata zecilor de mii de fani.

La 63 de ani, Mircea Lucescu a adus primul trofeu european pentru echipa din Ucraina, Sahtior Donetk, care a reusit sa faca un meci extraordinar cu Werder Bremen.

Visul victoriei s-a apropiat de realitate in momentul in care Sahtior a deschis scorul prin brazilianul Luiz Adriano. Nemtii insa si-au revenit si dupa 10 minute au reusit sa egaleze. Emotiile au crescut pentru ambele echipe care au ajuns in prelungiri, intrucat cele 90 de minute s-au terminat la egalitate. Fotbalisii lui Mircea Lucescu s-au mobilizat si in prima repriza a prelungirilor au stabilit scorul final 2 la 1 prin golul altui brazilian, Jadson.

Lucescu a castigat in ultima editie in care Cupa UEFA mai poarta acest nume, iar trofeul ii va aduce si 500.000 de euro. Din toamna, competitia se va transforma in Europa League, iar premiile se vor tripla.

Competitia va fi transmisa in direct in Romania de ProTV si Sport.ro. ProTV a transmis si ultima finala in doua manse din Cupa UEFA, Inter vs. Schalke 04, cu triumful nemtilor la penalty-uri pe San Siro.

Portret: Mostenirea familiei Lucescu

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO