EXCLUSIV! Specialistii despre pericolul unui cutremur mare in Romania

Ultima actualizare: 31-10-2012 23:38
Exclusiv! Ce spun specialistii despre pericolul un...
EXCLUSIV! Specialistii despre pericolul unui cutre...

Istoria seismelor puternice care au lovit Romania nu este foarte mare, dar este dureroasa. Acum, in plina era a tehnologiei moderne si ajutati de aparatura performanta, specialistii incearca sa raspunda la intrebarea "cand va fi urmatorul mare cutremur?".

 

Directorul Institutului National pentru Fizica Pamantului, Gheorghe Marmureanu, a declarat pentru stirileprotv.ro ca poate sa spuna deocamdata un singur lucru: “Din punctul meu de vedere, si asa cum se manifesta Vrancea in fiecare zi, parerea mea este ca in momentul de fata nu sunt conditii fizice si geologie ca sa se produca un cutremur peste 7.”

In schimb, a mai precizat Marmureanu, se vor produce in continuare mai multe seisme de intensitate mica. Din pacate, profesorul de fizica a dat asigurari ca aceste “mici cutremure” nu influenteaza cu nimic declansarea unui eventual seism de peste sapte grade pe scara Richter.

El sustine ca teoria potrivit careia micile seisme ajuta la descarcarea energiei acumulate in scoarta pamantului nu este valabila si in zona Vrancei.

 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO