Reportaj Stirile ProTV din Nepal. Povestea unui tata care si-a carat fetita ranita in spate o zi intreaga pentru a o salva

Ultima actualizare: 29-05-2015 06:55

2,8 milioane de oameni au nevoie de asistenta umanitara. Au ramas pe drumuri, fara hrana si apa, in Nepal, tara devastata de doua cutremure violente.

Institutii internationale incearca sa le duca mancare sinistratilor ramasi in zone, unde nu se poate ajunge cu masina, ci doar pe jos, cu sacii de orez in spate. PROTV si Unicef au initiat o campanie de strangere de fonduri, pentru a-i ajuta pe acesti napastuiti.

Ajuta si tu copiii din Nepal. Trimite acum un SMS la 8827 si doneaza 2 euro. Numarul este valabil in retelele Vodafone, Orange si Telekom.

Copiii au cel mai mult de suferit dupa cutremurele care au lovit Nepalul. Un tata si-a carat fetita de 10 ani in spate o zi intreaga, dupa ce piciorul i-a fost strivit de bolovani. Familia intreaga se afla acum intr-un spital, dar bietii oameni se gandesc ce vor face dupa externare: sunt saraci, nu mai au casa, si nici mancare.

Am gasit-o pe Maya intr-un spital, aproape de Katmhandu. Sta intr-un cort, impreuna cu parintii si sora mai mica. Familia vine din Ghorka, epicentrul cutremurului de pe 25 aprilie si una dintre cele mai devastate zone.

A inceput atunci o cursa pentru viata. Maya pierdea sange, iar in zona nu erau spitale, nici doctori. Tatal ei a carat-o in spate o zi intreaga pana au gasit ajutor.

Au ajuns mai intai in Kathmandu. Acolo doctorii i-au salvat viata, dar n-au mai putut sa-i salveze si piciorul. Ii vor pune o proteza cand se vindeca rana. Maya este suficient de matura sa realizeze ca viata i se va schimba, dar gaseste puterea sa zambeasca. Tatal ei este insa ingrijorat.

In spitalul unde este tratata Maya, sunt si alti copii raniti la cutremur. Familia unui baiat si-a pierdut casa. Si el si tatal sau au fost raniti. Cand se vor intoarce acasa vor trai 6 intr-un cort.

Unitatea medicala este dedicata copiilor cu dizabilitati. Pacientii vin aici impreuna cu parintii pentru operatii si terapie. Multi erau deja internati cand au lovit cele doua cutremure. Undele de soc i-au prins in sectii, in pat sau in scaune cu rotile. Acum incaperile sunt goale, toti pacientii s-au mutat in curte, unde se simt in siguranta.

Potrivit UNICEF, in Nepal sunt 1.700.000 de copii care au nevoie de urgenta de ajutoare umanitare. Pe langa ranile suferite, multi sufera de anxietate din cauza sperieturilor, iar organizatiile internationale incearca sa distribuie hrana intr-o tara unde si inainte de dezastru 4 din 10 copii erau subnutriti.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO