Directoare la Hyperion, arestata pentru ca a luat mita de la 33 de studenti

Ultima actualizare: 16-10-2012 01:00

UPDATE: Legea e dura, dar trebuie respectata - teoretic, asta ar fi trebuit sa ii invete pe studenti si o profesoara a Universitatii Hyperion, din Caransebes.

 

Cand colo, femeia a trecut cu usurinta peste cursurile de drept penal si le-ar fi cerut tinerilor bani multi daca vor sa ia examenul de licenta. Autoritatile au aflat toata povestea, iar suspecta si complicele ei au primit mandate de arestare pentru trafic de influenta.

Potrivit anchetatorilor, profesoara ar fi adunat in cursul lunii mai o avere de la 33 de studenti. Toti cei care ar fi vrut sa isi cumpere licenta ar fi contribuit cu 1500 de euro. Doamna directoare avea si un complice: un tanar in ultimul an. El colecta banii.

In schimbul acestor atentii, cei doi au garantat ca toata lumea o treaca cu brio de examene si au dat de inteles ca pot influenta comisia Facultatii de Drept a Universitatii Hyperion din Bucuresti.

Cu alte cuvinte, in joc ar fi bagat si un profesor de drept din capitala, care raspunde acum la intrebarile anchetatorilor.

Procurorii au facut deja si 3 perchezitii: la sediul universitatii particulare din capitala, in Caransebes si la Otelul Rosu. Au ridicat mai multe lucrari de licenta care vor servi ca probe in dosar. Pedeapsa pentru trafic de influenta poate sa mearga pana la 10 ani de inchisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO