Infiorator. Copil de 9 ani, mort din cauza unei banale fracturi

Ultima actualizare: 08-10-2012 01:19

Cine se gandeste ca nu este posibil sa-ti duci copilul la spital cu o mana rupta si apoi sa afli ca i-a fost amputata, ca a intrat in coma si ca in cele din urma s-a stins intr-un elicopter SMURD, n-a trait in Romania.

Si asta pentru ca aici un baietel de 9 ani, din judetul Olt, a murit de la o banala fractura, desi a stat zile in sir in grija medicilor de la spitalul de urgente din Slatina.

O spun si autoritatile care au declansat anchete peste anchete in cazul frapant: "este anormal ca in aceasta epoca un copil sa moara asa". Dupa primele audieri, iata si primele concluzii: notele explicative ale doctorilor implicati sunt "puerile".

Cristian si-a rupt mana stanga pe cand era la joaca. Parintii l-au dus la spital, fara sa se ingrijoreze. Era pana la urma o simpla fractura. Medicii i-au pus ghips, dar nu l-au trimis acasa. Avea dureri mari si doua oase afectate.

Dupa 3 zile i-au dat drumul si-n cateva ore copilul plangea de mama focului: il durea foarte tare mana si i se innegrise. Intors la urgente, doctorii i-au scos ghipsul.

L-au internat din nou iar la vizita de dimineata si-au dat seama ca viata copilului este in pericol. Mana ii era cuprinsa de o infectie si au decis sa i-o taie.

Cristi s-a stins exact cand elicopterul SMURD ateriza in Capitala, la spitalul "Grigore Alexandrescu". Echipajul l-a resuscitat cu disperare.

O comisie de experti de la ministerul sanatatii se pregateste sa plece la spitalul din Slatina pentru investigatii.

Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii spune ca "este anormal ca in aceasta epoca un copil sa moara din cauza unei fracturi la mana. Orice plaga era acolo in prezenta unei fracturi, se considera deja ca este fractura deschisa."

Cel care l-a consultat pe baiat spune ca a observat si el o rana la mana copilului. Cu toate acestea, i-a pus mana in ghips.

Ortopedul si chirurgul care semneaza in fisa medicala a lui Cristian sunt supusi mai multor anchete.

Indiferent de concluzii, parintii vor sa faca plangere la Colegiul Medicilor si sa dea in judecata spitalul din Slatina.

Acelasi spital care in ianuarie 2009, a mai fost pomenit într-un scandal. Atunci, un pacient de 62 ani a murit dup? ce a fost plimbat între mai multe sec?ii. Mai multe cadre medicale si cativa directori au platit cu functia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO