Comisia Europeana a interzis importul de lapte praf din China


Ultimul update: Sambata 01 Septembrie 2012 06:48
Data publicarii: Duminica 28 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri actuale

Nu avem motive de ingrijorare, sustin autoritatile sanitare din Romania, pentru ca la noi in tara nu au intrat produse care sa contina lapte praf contaminat cu melamina.

ANSVSA nu are cunostinta despre intrarea acestor produse pe teritoriul Romaniei. Am luat toate masurile pentru controlul si intensificarea controlului la punctele de frontiera, iar in situatia in care aceste produse vor ajunge la hotarul cu Romania vor fi oprite
Mircea Chetea, vicepresedinte ANSVSA
Melamina este o substanta chimica organica, folosita la fabricarea unor materiale plastice rezistente. 54.000 de copii au avut nevoie de ingrijiri medicale in China si patru au murit, dupa ce au fost hraniti cu lapte praf amestecat cu melamina.

Temerile autoritatilor sunt intemeiate. Melamina este extrem de toxica si, in cantitati mari, poate provoca blocaj renal sau chiar leucemie.

Chinezii sunt acuzati ca ar fi pus cantitati mari de melamina in lapte pentru a-i mari continutul de proteine. Tocmai de aceea, Comisia Europeana nu vrea ca laptele praf din China sa ajunga in tarile Uniunii.

Pe de alta parte, autoritatile romane dau asigurari ca la noi in tara nu a ajuns lapte contaminat cu melamina.

In China, scandalul este urias, mai ales ca autoritatile din aceasta tara au incercat sa ascunda situatia reala.

VIDEO PROTVPLUS.RO