Revoltator: copil operat de buza de iepure a murit subit dupa operatie


Ultimul update: Vineri 26 Octombrie 2012 18:41
Data publicarii: Joi 25 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri actuale

Medicii nu au explicatie, insa rudele baiatului acuza o asistenta medicala ca i-ar fi administrat gresit medicamentele


Copilul suferea de Cheiloschizis sau buza de iepure, o malformatie congenitala care consta intr-o despicatura a buzei superioare. Dar, in niciun caz, nu provoaca moarte.

Fusese operat pentru a treia oara pentru corectarea defectului, iar medicii erau multumiti de rezultate. La sase ore de la interventie insa au descoperit cu groaza ca baietelul a murit.

Vestea a provocat furie si deznadejde printre membrii familiei copilului. Au venit in graba la spital sa ceara socoteala medicilor.

Corpul copilului va fi dus la IML. Medicii legisti vor face vineri autopsia pentru a stabili cauza decesului. Ei vor sa afle daca tratamentele administrate au fost sau nu gresite.

Analizele toxicologice vor dura aproximativ trei saptamani.

Conducerea spitalului Marie Curie sustine ca a respectat protocolul in cazul copilului care a decedat, miercuri seara, dupa ce a fost operat la gura, tratamentul aplicat fiind cel standard, iar primele verificari nu sustin varianta unei erori medicale.

Managerul institutiei medicale, Daniel Buzatu, spune ca micutul a decedat la sase ore dupa operaţie, dupa ce i s-a administrat un tratament in sectia de terapie intensiva a spitalului.

Bistrita: scandalul in cazul baiatului ucis de asistenta maternala continua
Sute de oameni ii vin in ajutor lui Bubu, baietelul bolnav de cancer
Copila strivita de un perete intr-o gospodarie din Bacau!
VIDEO PROTVPLUS.RO