Bareme și subiecte la Matematică, Evaluare Națională 2023, publicate pe edu.ro. Vedeți rezolvările la subiectele de la mate

evaluare nationala matematica
Shutterstock

Elevii claselor a VIII-a susțin astăzi proba la Matematică în cadrul examenului de Evaluare Națională 2023. Subiectele la Matematică au fost publicate pe Știrile ProTV și pe edu.ro. 

UPDATE: Pe edu.ro au fost publicate baremele de corectare a subiectelor de la Matematică din cadrul examenului de Evaluare Națională 2023. 

Click AICI pentru a descărca baremele de corectare de la Matematică

UPDATE: În GALERIA FOTO de mai sus găsiți rezolvările subiectelor la Matematică

UPDATE: Baremele de corectare de la Matematică la Evaluare Națională 2023 vor fi publicate după ora 15.00 pe edu.ro. Subiectele le puteți găsi în galeria foto a acestui articol.  

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

UPDATE: A început rezolvarea live a subiectelor la Matematică de la Evaluare Națională 2023. 

Puteți urmări LIVE în video de mai jos rezolvarea subiectelor de la Matematică realizată de profesorii de la Centrul Educațional Unirea. 

UPDATE: Examenul la Matematică s-a încheiat. Elevii au ieșit din sălile de examen și așteaptă cu nerăbdare să știe dacă au rezolvatr corect cerințele. 

De la ora 12.00 puteți urmări Live rezolvarea subiectelor la Matematică realizată de profesorul Cristian Demian de la Centrul Educațional Unirea. 

UPDATE: Au apărut subiectele la Matematică de la Evaluare Națională 2023. 

VEZI în galeria FOTO ce subiecte au primit elevii care dau examenul la Matematică. 

Știrile ProTV au obținut broșura parțială cu subiectele la Matematică. 

Dă click AICI pentru a vedea subiectele la Matematică de la Evaluare Națională 2023.

UPDATE: A început proba la Matematică. Candidații aflați în sălile de examen au primit subiectele și au la dispoziție două ore pentru rezolvarea acestora. 

Examenul la matematică este structurat în trei subiecte. Fiecare subiect valorează 30 de puncte. Vor fi acordate 10 puncte din oficiu.

Subiectele la Matematică de la Evaluare Națională 2023 vor fi publicate pe stirileprotv.ro imediat ce vor fi disponibile în spațiul public. 

UPDATE: Elevii au început să intre în sălile de examen pentru a susține proba la Matematică în cadrul examenului de Evaluare Națională 2023. 

Potrivit regulamentului, până la ora 08.30, toți candidații care susțin examenul trebuie să fie în sălile de examen. Urmează să le fie distribuite broșurile cu subiectele la Matematică, iar de la ora 09.00 începe examenul. 

Elevii au la dispoziție 120 de minute pentru a rezolva subiectele. 

Nimeni nu poate părăsi sala de examen înainte de ora 10.00. 

----

Pe stirileprotv.ro vor fi publicate subiectele de la Matematică imediat ce acestea vor fi disponibile în spațiul public și după ce prima probă de la Evaluare Națională 2023 se va fi încheiat.

De asemenea, de la ora 12.00, în colaborare cu Centrul Educațional Unirea vom prezenta rezolvarea subiectelor la Matematică.

Proba la Matematică este ultima pentru mulți dintre candidați, după ce luni, 19 iunie, au avut examenul la Limba și literatura română

O parte dintre elevi vor avea și joi, examenul la Limba maternă, în cadrul Evaluării Naționale 2023. 

Cum se desfășoară examenul de Evaluare Națională în 2023

Examenul la Matematică, din cadrul Evaluării Naționale 2023 începe la ora 09.00 și durează două ore. Subiectele vor fi publicate pe site-ul edu.ro al în cursul zilei, după încheierea probei și când toți elevii sunt ieșiți din sălile de examen.

Potrivit regulamentului de organizare a Evaluării Naționale 2023, elevii intră în sala de examen la ora 08:30 iar subiectele sunt împărțite la ora 09:00. După primirea subiectelor, au la dispoziție 120 de minute pentru rezolvarea subiectelor.

Regulamentul de desfășurare a probei la Matematică de la EN 2023

Sala în care elevii vor susține examenele de la Evaluarea Națională 2023 va avea sistem de supraveghere audio-video.

Candidații nu au voie să comunice între ei cu persoane din exterior, să copieze sau să transmită sau să primească material prin care pot rezolva subiectele.

De asemenea, se interzice ca elevii să schimbe între ei, lucrări, ciorne, notițe sau alte materiale cu care pot rezolva subiectele.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații au voie să folosească doar stilou cu cerneală albastră sau pix cu pastă albastră.

Pentru proba de la disciplina Matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen. Se interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul. Se folosesc doar colile distribuite de asistenţi.

De asemenea, elevii trebuie să știe că la exercițiile de geometrie și la figurile de la proba de Matematică sunt permise marcajele pe figură şi completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.

La proba de Matematică este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/ pix de culoare albastră) în spaţiul pus la dispoziţie pentru rezolvarea problemelor.

Candidații care nu respectă regulile vor fi eliminați, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent daca ei au primit ori au transmis materiale interzise.

Modele de subiecte la Capacitate 2023 la matematică

Descarcă aici modele de subiecte pentru Matematică la Evaluare Națională 2023

Descarcă aici subiectele de la Matematică la Simularea examenului de Evaluare Națională 2023

Ce s-a dat la matematică la Evaluare Națională în anii trecuți

Descarcă aici subiectele de la Matematică de la Evaluare Națională 2020

Descarcă aici subiectele de la Matematică de la Evaluare Națională 2021

Descarcă aici subiectele de la Matematică de la Evaluare Națională 2022

Programa la Matematică de la Evaluare Națională 2023

Programele pentru Evaluarea Națională din 2023 au fost anunțate în cursul anului 2022, de către ministrul Educației de la vremea respectivă, Sorin Cîmpeanu. Oficialul a anunțat că anul acesta se va reveni la programele care erau înainte de debutul pandemiei de coronavirus.

Subiectele de matematică pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a evaluează competențele formate/dezvoltate pe parcursul învățământului gimnazial și se elaborează în baza prezentei programe.

Matematica are statut de disciplină obligatorie în cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a. Iată ce trebuie să învețe elevii care se pregătesc pentru examenul de capacitate în 2023:

Identificarea unor date, mărimi și relații matematice, în contextul în care acestea apar

Prelucrarea unor date matematice de tip cantitativ, calitativ, structural, cuprinse în diverse surse informaționale

Utilizarea conceptelor și a algoritmilor specifici în diverse contexte matematice

Exprimarea în limbajul specific matematicii a informațiilor, concluziilor și demersurilor de rezolvare pentru o situaţie dată

Analizarea caracteristicilor matematice ale unei situaţii date

Modelarea matematică a unei situaţii date, prin integrarea achizițiilor din diferite domenii

Calendar Evaluare Națională 2023

- 19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă;

- 21 iunie 2023: Matematica – probă scrisă;

- 22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă;

- 28 iunie 2023 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor;

- 28 iunie 2023 (ora 16:00 – ora 19:00) – 29 iunie 2023 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor;

- 29 iunie – 4 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor;

- 4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Rezultatele finale vor fi anonimizate și vor fi afișate la avizierele unităților de învățământ și pe platforma edu.ro.

Articol recomandat de sport.ro
"Eu sunt victima!" Trimis în judecată de Anamaria Prodan, Rechecampf o acuză pe impresară că l-a abuzat | FOTO
"Eu sunt victima!" Trimis în judecată de Anamaria Prodan, Rechecampf o acuză pe impresară că l-a abuzat | FOTO
Citește și...
Rombul le-a dat bătăi de cap elevilor din clasa a VIII-a la simulare. „Cum să arăt eu că e romb”
Rombul le-a dat bătăi de cap elevilor din clasa a VIII-a la simulare. „Cum să arăt eu că e romb”

A doua probă a Simulării Naționale pentru clasa a VIII-a i-a pus pe elevi în fața unor subiecte de matematică de dificultate peste medie.  

Rezolvarea subiectelor și baremele la Matematică de la simulare Evaluare Națională 2024. Vezi răspunsurile corecte
Rezolvarea subiectelor și baremele la Matematică de la simulare Evaluare Națională 2024. Vezi răspunsurile corecte

Elevii claselor a VIII-a au susținut astăzi proba la matematică din cadrul Simulării Evaluării Naționale 2024. 

Cât de grele au fost subiectele la matematică de la Simularea Evaluării Naționale 2024. Profesor: „Subiecte de calitate”
Cât de grele au fost subiectele la matematică de la Simularea Evaluării Naționale 2024. Profesor: „Subiecte de calitate”

Profesorii Monica Chivu și Cristian Demian de la Centrul Educațional Unirea au rezolvat live subiectele la matematică și au comentat gradul de dificultate al acestora.  

Recomandări
Economia Rusiei este „atât de afectată de războiul din Ucraina, încât nu-și poate permite nici să câștige și nici să piardă”
Economia Rusiei este „atât de afectată de războiul din Ucraina, încât nu-și poate permite nici să câștige și nici să piardă”

Economia Rusiei nu își poate permite să câștige sau să piardă războiul din Ucraina, spune un specialist în domeniu. Asta pentru că Rusia nu poate să suporte costurile de reconstrucție și securizare a Ucrainei.

Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa

Pentagonul pregătește mult timp livrările de muniție către Ucraina, iar armele americane au un traseu bine stabilit prin Europa pentru a ajunge în posesia trupelor ucrainene.