Președintele Klaus Iohannis face apel la români: ”Vă rog, nu vă pierdeți răbdarea”

Ultima actualizare: 26-05-2019 17:43
Klaus Iohannis
Agerpres

Președintele Klaus Iohannis a transmis pe pagina sa de Facebook un mesaj în care le cere românilor să iasă la vot.

De asemenea, șeful statului le cere autorităților responsabile cu organizarea scrutinului electoral să găsească de urgență soluțiile astfel încât toți românii să poată vota astăzi!

”Dragi români, oriunde ați vota, în orice oraș al lumii sau în orice sat din România, nimeni nu vă poate bloca dreptul la vot! Vă rog, nu vă pierdeți răbdarea, nu renunțați la votul dumneavoastră din cauza unui guvern incompetent, care vă obligă să stați la cozi uriașe pentru a vă exercita un drept constituțional.

Vă mulțumesc pentru că vreți să faceți o Românie mai bună! Solicit autorităților responsabile cu organizarea scrutinului electoral să găsească de urgență soluțiile astfel încât toți românii să poată vota astăzi!” - se arată în mesajul președintelui României.

MAE susține că votarea în străinătate funcționează normal

 

Ministerul Afacerilor Externe a transmis printr-un comunicat că toate cele 441 secții de votare organizate în afara României sunt operaționale și funcționează normal.

MAE precizează că au fost și incidente tehnice izolate, care au fost rezolvate rapid, la primele ore ale dimineții.

Reacția Ministerului de Externe vine după ce la mai multe secții de votare din străinătate au fost înregistrate cozi foarte mari, mulți alegători plângându-se că nu pot să voteze.

La Londra, un român aflat la coadă și-a exprimat nemulțumirea față de ritmul lent cu care se desfășoară procesul de votare și a cerut explicații președintelui secției de vot. VIDEO aici.

La Castellon, în Spania, mii de români și-au pierdut răbdarea și au început să scandeze: ”hoții” și ”ciuma roșie”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO