Wall Street a scazut cu peste 3% la cel mai redus nivel din ultimii 5 ani


Ultimul update: Duminica 16 Septembrie 2012 00:49
Data publicarii: Marti 28 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Economice
Wall Street

Principalii indici ai bursei de la New York au scazut luni cu pana la 3,2%, la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani si jumatate, dupa noi vanzari masive la nivel global pe fondul semnalelor unei recesiuni severe.


Sedinta de luni de pe Wall Street a fost caracterizata de o volatilitate ridicata pe un rulaj scazut, iar majoritatea actiunilor s-au depreciat puternic in ultima jumatate de ora de tranzactionare.

Cu patru zile inainte de finele lunii octombrie, indicele Standard&Poor's 500 se indreapta spre cele mai mari pierderi pe parcursul unei luni de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Fondurile de hedging si cele mutuale au vandut masiv actiuni, pentru a obtine lichiditati necesare la achitarea obligatiilor catre clienti, accentuand astfel tendintele pesimiste ale altor investitori potrivit traderilor.

Actiunile din sectorul energetic au fost cele mai neperformante, din cauza unor noi scaderi ale cotatiilor petrolului si indiciilor din ce in ce mai clare ca recesiunea globala va afecta grav cererea pentru energie la nivel mondial.

Totodata, sectorul high-tech a avut pierderi mari, dupa ce Wall Street Journal a publicat informatii privind cresterea record, in acest an, a numarului de firme intrate in imposibilitate de plata a creditelor prin care au finantat achizitiile de computere, software si alte produse conexe.

Sursa: Reuters

Bursa americana a deschis pe rosu!
Bursele din SUA au deschis in scadere cu peste 2%
VIDEO PROTVPLUS.RO