UE ne sfatuieste: pastrati banii in banci!


Ultimul update: Luni 09 Aprilie 2012 21:18
Data publicarii: Marti 07 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Economice

Ministrii de finante comunitari au anuntat marti ca vor ridica plafonul de garantare a depozitelor pana la minimum 50.000 de euro. Si nu pana la 100.000 de euro, asa cum a cerut initial Franta.

Specialistii din Uniune au pregatit si strategiile de urmat pentru a contracara socurile de pe piata financiara. Cosmarul sistemului bancar ar insemna o panica generalizata in care toata lumea ar scoate banii din conturi si i-ar pune la saltea.

Asa ca ministrii de finante din Uniune s-au angajat sa ia toate masurile necesare pentru a proteja sistemele bancare si depunerile din banci ale tuturor persoanelor.

Europa este unita in fata crizei financiare si este hotarata sa actioneze in mod coordonat. Prioritatea este protejarea depunatorilor si in mod natural nu pe sefii firmelor care si-au asumat riscuri excesive si au luat decizii urate.

O parte dintre tarile Uniunii au ridicat plafoanele de garantare la sume mult mai mari. Germania si Irlanda, spre exemplu, garanteaza integral toate depunerile.

In Romania, plafonul actual de garantare a depozitelor este de 20.000 de euro, iar bancherii romani spun ca nu este cazul sa il majoram. Chiar daca decizia europeana va fi pusa in aplicare, acest lucru nu este posibil peste noapte.

Criza economica creeaza disensiuni intre tarile membre UE
Degringolada financiara a cuprins toata Europa!
Recesiunea extremelor: SUA sufera, Egiptul se lafaie in lux
VIDEO PROTVPLUS.RO