Criza economica creeaza disensiuni intre tarile membre UE

Dată publicare: 06-10-2008 00:00
Dată actualizare: 06-03-2012 05:28


Criza economica creaza disensiuni intre tarile membre UE

Summitul de la Paris, in urma caruia Germania a decis sa sa garanteze in totalitate depozitele de economii ale populatiei si sa salveze in felul acesta banca Hypo Real Estate, dovedeste inca odata faptul ca Europa nu este atat de unita pe cat pare.


Potrivit BBC, in urma intalnirilor de duminica, nu s-a gasit o solutie la nivelul intregii Uniuni Europene ci doar la nivel individual. The New York Times avertizeaza asupra tensiunilor dintre tarile europene, suficient de puternice ca sa-si asigure o minima siguranta in fata crizei, si cele care nu au capacitati de actiune.

Potrivit The Wall Street Journal, acesta este unul dintre motivele pentru care Uniunea Europeana nu a putut crea un plan asemanator celui din Statele Unite, prin care Rezervele Federale Americane vor garanta rezervele principalelor banci americane. 

Si La Repubblica este de parere ca perspectivele sunt destul de sumbre pentru tarile UE, cu un sistem bancar mai putin evoluat cum ar fi Portugalia sau tarile Europei Centrale, care nu au suficiente fonduri pentru a salva bancile falimentare.

De cealalta parte, La Figaro este ingrijorat de caderea brusca a euro, care inregistreaza cel mai redus nivel din ultimii 13 luni. Euro a pierdut din unitati atat fata de dolari cat si fata de yen sau lira sterlina.

De cealalta parte, Reuters considera ca este nevoie de gasirea unor solutii de iesire din criza si in Asia, dupa ce, luni, bursa de la Tokio a inregistrat cei mai scazuti indici bursieri din ultimii patru ani.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO