Sansa Romaniei in criza: subdezvoltarea pietei de capital

Dată publicare: 19-09-2008 00:00
Dată actualizare: 19-09-2012 18:43


Sansa Romaniei in criza: subdezvoltarea pietei de capital

Majoritatea opiniilor converg spre concluzia ca Romania este afectata, dar nu in mod direct si nu in aceeasi masura ca alte tari care aveau o expunere mai mare pe ipotecarele subprime.

Este limpede ca aceasta criza din Statele Unite afecteaza intreaga lume. Este o criza care se raspandeste. Cu o viteza mai mare sau mai mica, asta depinde de expunerea pe care o are fiecare tara pe piata americana, dar se raspandeste.

Pentru America, aceasta criza inseamna o corectie, mai ales daca ne gandim la piata imobiliara. Dupa interventia statului la AIG, Fannie Mae, Freddie Mac, sau interventia din martie in preluarea Bear Stearns, asistam la formarea unui alt tip de relatie dintre stat si mediul privat. 

Aceasta va conduce la o noua reglementare a politicii guvernamentale, la o redefinire a regulilor. Vom asista la o redefinire a numarului de banci din sistemul international, unele vor fuziona, altele vor disparea. Se va redesena o noua harta a sistemului financiar global, a declarat Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI.


Sursa: Ziarul Financiar


VIDEO PROTVPLUS.RO