Romania prinsa in stransoarea recesiunii mondiale


Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 21:10
Data publicarii: Marti 21 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Economice

Magazinele care vind produse IT se inchid, companiile aeriene anunta pierderi, din ce in ce mai multi oameni raman fara locul de munca.


Toata piata italiana, cablajele din Italia si-au inchis activitatea si cam in curs de 7 zile au renuntat la contractul lor catre noi.
Papp Stefan, director firma
Sunt semne clare ca recesiunea mondiala incepe sa isi arate coltii inclusiv in Romania. Si din pacate, expertii ne anunta ca acesta ar fi doar inceputul.Cam bate vantul a paguba prin fabricile de mobila, cele de confectii sau prin atelierele care produc cabluri auto in judetul Bihor.

Ca urmare, in ultima perioada au fost disponibilizati 1000 de oameni care s-au adaugat astfel celor 7000 de someri.

Si in alte companii din tara sunt probleme. De exemplu, unul dintre cei mai mari retaileri de IT din Romania a inchis de la inceputul anului 12 magazine. Firmele nu ma cumpara nici autovehicule de transport sau utilaje.

Vesti rele au pentru noi si reprezentantii companiilor aeriene, care in ultimele trei luni au constatat ca a scazut numarul de pasageri, in unele cazuri si cu 8%.

Una peste alta, patronii companiilor care nu s-au inchis spera ca inaintea sarbatorilor de iarna oamenii vor uita de criza si vor cumpara la fel ca-n anii trecuti produsele lor.

Economia Spaniei ar putea intra in recesiune in 2009
In plina criza economica romanii nu economisesc, ci chelutiesc mai mult
Franta lovita in plin de recesiunea economica
VIDEO PROTVPLUS.RO