In plina criza economica romanii nu economisesc, ci chelutiesc mai mult
Daca in Occident oamenii cumpara mai putin si economisesc de teama recesiunii, la noi in tara vanzarile comerciantilor merg foarte bine.
Totusi au aparut si la noi semne de criza: la sedinta de tranzactionare de joi leul a cazut mult in fata monedei europene, iar asta inseamna: marfa de import mai scumpa si rate si facturi in euro mai mari.
Redactorul sef al Ziarului Financiar, Sorin Paslaru si sociologul Alfred Bulai, director la Agentia de Strategii Guvernamentale, sustin ca pentru romani "criza" nu mai inseamna mare lucru, iar un factor important il joaca clementa statului. Asadar cumparam foarte mult, pentru ca in ultimii ani am castigat tot mai bine si credem ca va fi la fel.
Economistul Ionut Dumitru de la Raiffeisen Bank este de parere ca in momentul de fata consumatorul roman este cam entuziast in contextul in care cresteri salariale atat de mari ca in ultimii ani nu vor mai fi in anii urmatori.
Directorul Grupului pentru Economie Aplicata, Liviu Voinea, sustine ca in perioade de criza trebuie sa pastram lichiditati, bani cash si sa nu facem credite.
Sursa: Pro TV
Etichete: SUA, romania, criza economica, recesiune, consum,
Dată publicare:
03-10-2008 00:00