Medvedev: Suprematia economica a SUA a luat sfarsit


Ultimul update: Sambata 18 August 2012 13:19
Data publicarii: Joi 02 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Economice
Dmitri Medvedev

Presedintele Rusiei, Dimitri Medvedev, a declarat ca acum  lumea are nevoie de acum de un sistem financiar mai corect.

"Perioada de dominatie a unei economii este de domeniul trecutului odata pentru totdeauna", a declarat Medvedev la Sankt-Petersburg, in prezenta cancelarului german Angela Merkel.

Acesta a mai spus ca situatie de criza din prezent a demonstrat ca, desi are resurse financiare vaste, SUA nu este capabila sa regleze piata.

 "Tot ce se intampla acum in sfera economica si financiara a inceput in SUA", a declarat Medvedev.

Declaratia presedintelui a venit la o zi dupa ce premierul Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat ca iresponsabilitatea economica de care a dat dovada SUA a dus la o criza financiara globala.

Economie din SUA pare sa aiba totusi sanse sa iasa din criza dupa ce Senatul american a votat planul de salvare propus de pregedintele George Bush, acela de a aloca 700 de miliarde de dolari din bugetul de stat in sectorul financiar. 

Votul trebuie sa treaca acum si de Camera Reprezentantilor, care a respins textul initial al legii, dar trebuie acum sa dezbata din nou actul normativ.

Aprobarea planului de salvare a reusit sa mai calmeze joi bursa de la New York.

Criza economica din SUA a afectat si pietele financiare din Europa. Strauss-Kahn, seful Fondului Monetar International, a declarat chiar ca lipsa unei institutii de reglementare la nivel pan-european face ca raspunsul la criza sa fie mult incetinit, criza ducand la colapsul unor banci ale caror afaceri sunt transfrontaliere.

Sursa: Pro TV The Australian

Senatul american a spus DA planului de salvare propus de Bush
Bursele americane se duc, din nou, la vale
Criza financiara a lovit necrutator si creditele auto din Statele Unite
VIDEO PROTVPLUS.RO