Dezvoltatorul complexului imobiliar "My Dream Residence", in insolventa

14-12-2009 00:00


Intr-o piata imobiliara complet inghetata ies tot mai tare la iveala crapaturile. Dezvoltatorul complexului imobiliar "My Dream Residence" din nordul Capitalei a intrat in insolventa.

Desi a redus preturile cu aproximativ 50%, nu a reusit sa vanda suficiente apartamente ca sa isi achite ratele. Situatia nu este singulara, iar specialistii se asteapta la multe astfel de vesti.

Complexul imobiliar este in Pipera, langa Scoala Americana. Proiectul prevedea o sala de fitness, terenuri de tenis si o piscina, adica tot ce tine de o resedinta adevarata. Insa, cum luxul nu mai are cautare, multe locuinte au ramas nevandute.

Anul trecut un apartament in acest complex imobiliar costa intre 1.500 si 1.700 de euro pe metrul patrat. Intre timp, pretul a coborat la 900 de euro pe metrul patrat, insa cumparatorii sunt in continuare greu de gasit.

25 din cele 180 de locuinte au fost luate de un fond de investitii si urmau sa fie vandute mai departe. Investitorul a riscat si, in loc sa faca profit, acum e gata sa le dea sub pretul de achizitie.

Grav este ca, in ultima perioada, numarul dezvoltatorilor intrati in insolventa a crescut. In rand cu dezvoltatorul complexului My Dream Residence au intrat in insolventa si Copper Beach, Crevedia Development, constructorul proiectului New Town si cei de la Sygma Residence.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO