Criza scoate Romania pe taraba. Totul e de vanzare, nimic nu se cumpara

Ultima actualizare: 08-04-2012 15:37

Recesiunea transforma Romania intr-o imensa taraba. Executarile silite scot la vanzare blocuri intregi, crame, abatoare sau benzinarii.

Patroni atinsi de faliment isi vad afacerile prabusite, iar lichidatorii trebuie sa gaseasca clienti pentru mii de proprietati. Problema este ca in aceasta perioada, orice pret ar anunta, tot nu se gasesc doritori.

Zece blocuri cu 200 de apartamente in apropiere de Cluj-Napoca isi asteapta proprietarii. Investitorii au cheltuit 1,2 milioane de euro, dar criza i-a ajuns chiar cand au terminat cladirile. N-au vandut mai nimic, asa ca acum un lichidator le urmareste fiecare miscare.

Si nu este un caz singular. Societatea de lichidatori care se ocupa de acest proiect are alte 60 de firme pe care le administreaza, unele in observatie, altele in faliment.

Lichidatorii se chinuiesc sa vanda si o benzinarie din Mures, cu trei pompe, bar si restaurant.  A adus bani buni pana anul trecut. Investitia patronului a fost de 600.000 de euro. Luna de luna, pretul a scazut. A ajuns la 400.000, iar specialistii spun ca o sa mai scada si tot n-o s-o cumpere nimeni.

La Turda, o crama veche de 30 de ani a fost scoasa la vanzare de anul trecut. In beciuri au fost un restaurant si un depozit de vinuri, dar vremurile in care oamenii aveau bani sa petreaca au trecut. Niciun om de afaceri nu s-a incumetat sa mai investeasca.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO