Creditele pentru masini sau electrocasnice restrictionate de BNR

25-08-2008 01:00


Mult anuntatele modificari impuse de Banca Nationala ii vor tine pe romani departe de tentatia unui imprumut.

Bancherii si-au facut primele calcule si au constatat cu regret ca in primul rind vor avea de suferit cei care visau la un credit de consum.

Cele mai afectate de restrictiile BNR vor fi creditele pentru bunuri electrocasnice sau pentru masina. Aici, gradul de indatorare poate scadea cu pana la 50%. Daca in prezent o persoana cu un salariu mediu poate cumpara in rate o plasma moderna, o masina de spalat si un dvd player, in noile conditii ar trebui sa renunte la unul dintre produse.  

In plus, romanii sint fortati sa isi caute apartamente cat mai ieftine, pentru ca in 45 de zile vor lua imprumuturi cu 20% sau 30% mai mici decat acum. Din acest motiv, multi specialisti prevad ca in 2009 se vor ieftini locuinte. In noile conditii, cu acelasi salariu si cu aceeasi dobanda, veti lua un imprumut de nevoi personale de 7.300 de euro in loc de 10.000 cat puteati obtine initial.

Asadar, ramane sa va ganditi daca va imprumutati acum sau daca asteptati pana in toamna si va faceti planurile in functie de  banii pe care o sa ii luati atunci de la banci.

VIDEO PROTVPLUS.RO