Cercetarile Aerospatiale, vandute pe nimic de AVAS
Vindem orice. Chiar si Institutul National de Cercetari Aerospatiale, unul dintre putinele locuri din Europa unde pot fi testate avioane si rachete la viteze de trei ori mai mari decat cea a sunetului.
Cel care va castiga licitatia se va alege cu 5,5 hectare de teren in cartierul Militari din Bucuresti si inca sapte in statiunea Moeciu. Va obtine si doua instalatii de interes national: doua tunele de vant, unul dintre ele capabil sa simuleze conditii de zbor la o viteza de 3,5 ori mai mare decat cea a sunetului.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Institutul nu are doar aplicatii aeronautice. In tunelele sale de vant au fost testate proiecte importante, cum ar fi fabrica de apa grea din Turnu Severin sau un turn de birouri care urmeaza sa fie ridicat langa catedrala Santul Iosif din Capitala.
Cu toate acestea, unitatea se afla pe lista de vanzare a AVAS-ului, unde echipamentele si tehnologia sa au o valoare contabila aproape de zero, chiar daca in realitate insumeaza mai mult de 100 de milioane de euro. Pana si reprezentantii AVAS recunosc ca potentialii investitori nu vor fi atrasi de obiectul actual de activitate.
Institutul are in prezent contracte si proiecte in derulare cu tari din Europa si Asia Mica, pentru aplicatii civile si militare. De asemenea, cercetatorii lucreaza alaturi de colegii lor de la trei mari firme aeronautice la unul dintre cele mai importante proiecte aerospatiale europene.