Cate o haina in plus pe noi, in casa! Gerul sau razboiul gazelor?
Gerul sau razboiul gazelor dintre Rusia si Ucraina e de vina ca am inceput sa punem o haina in plus cand stam in casa? In plina iarna, oameni din toata tara spun ca centralele termice nu mai fac fata, din cauza presiunii scazute.
Dependenta Europei de gazul rusesc se simte inca o data. Premierul rus, Vladimir Putin, a cerut Gazprom sa reduca din nou debitul de gaz catre Ucraina, decizie care da fiori reci Europei. Reprezentantii tarilor din Uniunea Europeana s-au reunit luni la Bruxelles, pentru a cauta solutii in aceasta problema.
Furnizorii de gaz din Romania declara ca gazul livrat populatiei are deocamdata presiune normala, chiar daca s-a diminuat cu 30% cantitatea adusa din import. Oamenii sunt totusi de alta parere. Ei spun ca in case este frig si cred ca atat temperaturile foarte scazute, cat si gazele tot mai putine care vin de la Rasarit sunt de vina.
Alegeri 2024
07:58
Dan Vîlceanu: Domnul Ciucă nu avea nici experiența și nici calitățile să candideze la prezidențiale. A fost impus de Iohannis
07:38
Județele câștigate la prezidențiale de Georgescu, Lasconi și Ciolacu. Premierul a obținut cel mai mic scor din istoria PSD
07:23
Alegeri Parlamentare 2024. Ghidul alegătorului la alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024
07:21
POLITICO: Occidentul are motive să se îngrijoreze. Cine este Călin Georgescu, vedeta TikTok de extremă dreapta
Cand frigul e intepator si in propria casa, nu mai conteaza ca centralele trebuie sa mearga toata ziua pentru a incalzi cativa metri patrati de locuinta.
Producatorii interni spun insa ca nu a fost afectata calitatea gazelor din cauza livrarilor reduse. Daca exista o cauza pentru care gazele nu incalzesc suficient aceea este gerul, spun ei.
Cu toate acestea, gazele din productia interna nu sunt inepuizabile. Mai exact, vor ajunge pana la sfarsitul lui februarie, daca din Rusia nu vin vesti bune.