Bursa de la New York a crescut cu 2-2,5%


Ultimul update: Duminica 02 Septembrie 2012 16:21
Sursa: Reuters
Data publicarii: Vineri 31 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Economice
Wall Street, investitorii isi pierd curajul in asteptarea planului salvator

Bursa de la New York a crescut joi cu 2-2,5%, dupa ce investitorii, optimisti in urma reducerii dobanzilor de politica monetara in mai multe tari, inclusiv SUA, au cumparat actiuni pentru a profita de preturile reduse.

Desi economia Statelor Unite s-a contractat in trimestrul al treilea, scaderea de 0,3% a Produsului Intern Brut (PIB) - cea mai acuta din ultimii sapte ani - a fost mai redusa decat asteptarile analistilor si ale pietelor, determinand astfel un sentiment de optimism printre investitori.

Jucatorii la bursa au interpretat declinul economic sub asteptari ca pe un semn ca recesiunea nu va fi atat de severa pe cat se estima.

Totodata, investitorii au considerat ca eforturile de a dezgheta pietele de credit au inceput sa-si faca efectul, dupa ce dobanzile de pe pietele interbancare pentru tranzactiile in dolari au scazut.

Una dintre cele mai performante companii listate la New York a fost, joi, Colgate-Palmolive, a carei cotatie a urcat cu 7,1% datorita rezultatelor trimestriale peste asteptari anuntate de producatorul de bunuri de consum.

Indicele Dow Jones al industriei americane a urcat cu 2,11%, la 9.180,69 puncte, iar Standard & Poor's 500 (S&P 500) a crescut cu 2,58%, la 954,09.

Sursa: Reuters Mediafax

Wall Street a scazut cu peste 3% la cel mai redus nivel din ultimii 5 ani
Salvarea vine de la speculanti! Bursa de la New York in crestere
VIDEO PROTVPLUS.RO