Bucurestiul, la coada in topul celor mai bune 36 de orase pentru afaceri


Ultimul update: Miercuri 11 Iulie 2012 06:24
Data publicarii: Marti 05 Octombrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Asfaltare in Bucuresti

Bucurestiul se afla pe penultima pozitie, fata de 30 anul trecut, in clasamentul celor mai bune 36 de destinatii pentru afaceri din Europa, inregistrand regrese la majoritatea criteriilor luate in considerare la alcatuirea topului.

In urma Bucurestiului se plaseaza doar Atena, se arata in studiul European Cities Monitor, realizat de compania de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield.

Cele mai bune trei destinatii pentru afaceri sunt, ca si anul trecut, Londra, Paris si Frankfurt. Pe urmatoarele pozitii s-au plasat Bruxelles, in urcare cu un loc, si Barcelona, care a coborat cu o treapta, comparativ cu 2009, Amsterdam, Berlin si Madrid. Studiul a fost realizat de firma TNS BMRB, prin intervievarea directorilor responsabili de identificarea unor noi destinatii de afaceri din 500 de companii europene.

La alcatuirea clasamentului s-a tinut cont de mai multe criterii, considerate importante de companii in deciziile de a loca afacerile, precum calitatea legaturilor de transport cu alte orase interne sau externe, telecomunicatiile, accesul la alte piete, disponibilitatea si cheltuielile cu forta de munca, costurile cu spatiile de birouri si calitatea vietii angajatilor.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO