Atentie la fraude! Verificati-va des contul bancar si mai ales depozitele
Ii veti impiedica pe angajatii sucursalelor sa va lase lefteri intr-o perioada in care politistii spun ca astfel de fraude au devenit obisnuita. Afla care sunt modurile de operare descoperite de anchetatori dupa zecile de dosare cu pagube de milioane.
"Afacerea" functionarilor bancari a inceput odata cu boomul imobiliar. Iar din 2005 incoace numarul fraudelor a tot crescut.
Insa odata cu prabusirea domeniului imobiliar cei care luau bani din conturile clientilor s-au vazut in imposibilitatea de a-i mai pune la loc. Asa ca au venit cu o alta metoda.
Un exemplu este cazul de la Brasov, unde un director de operatiuni este acuzat ca ar fi luat bani din 60 de conturi persoane. Peste 2 milioane de euro.
Mai mult de jumatate dintre pagubiti si-au primit deja banii inapoi.
Politistii spun ca unii functionari merg si mai departe pentru a castiga folosindu-se de banii clientilor: joaca sume imense la cazinouri.
Este cazul unui tanar din Capitala care in 2008 a furat din banca peste 100.000 de euro si i-a jucat la masa de ruleta. Cand si-a dat seama ca nu poate acoperi paguba a incercat sa se sinucida.
Anchetatorii spun ca pagubitii primesc banii inapoi de la banca, mai ales ca institutiile au asigurari pentru acest tip de frauda. Cei care insa vor sa se protejeze trebuie sa-si verifice regulat conturile, sa stie cati bani au si cat au retras astfel incat functionarul sa vada ca este un cont accesat nu unul verificat doar la expirarea termenului din contract.