Frauda la banca. Un casier a furat 40.000 de lei ca sa joace la cazinou

Ultima actualizare: 03-10-2012 10:56
Frauda la banca. Un casier a furat 40.000 de lei d...
Frauda la banca. Un casier a furat 40.000 de lei c...

UPDATE: A riscat si a castigat trei capete de acuzare! Este, pe scurt, povestea unui tanar de 23 de ani, angajat la o banca din Bucuresti, care a furat 40.000 de lei din conturile clientilor ca sa poata ramane client fidel al cazinourilor.

Tanarul este din Bacau si lucra ca si operator la ghiseu. Sistemul de securitate al bancii, unul vulnerabil, spun politistii, ii acorda insa si acces la anumite conturi. Dependent de jocurile de noroc, tanarul a inceput sa scoata bani din conturile clientilor, sase la numar, prin metoda cascada - prin intermediul unor acte false, lua de la unul ca sa acopere paguba facuta la altul, tocmai ca sa nu fie descoperit.

"Lucrul acesta a fost descoperit tot de un functionar la bancii, care se ocupa de contul clientului respectiv. El depusese intr-una din zile 2 miliarde (n.r. in lei vechi), operatorul a retras suma de 400 de milioane (n.r. in lei vechi) si a creat un alt cont cu suma de un miliard 600.000 (n.r. in lei vechi). In aceste conditii, celalalt functionar bancar si-a anuntat clientul si politia", a declarat comisarul-sef Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.

Cand au aflat ce a facut fiul lor, parintii tanarului au pus imediat cei 40.000 de lei inapoi la banca. Oricum, banii erau asigurati, asa ca posesorii conturilor ar fi fost despagubiti.

Tanarul este cercetat acum in libertate pentru delapidare, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Cazul apare dupa ce saptamana aceasta directoarea unei banci din Brasov a fost arestata pentru ca ar fi golit conturile a zeci de clienti, prejudiciul total al fraudei fiind de peste 2,5 milioane de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO