Duminica, la Romania, te iubesc! Cum si-au facut "baietii destepti" averile pe seama ortacilor


Ultimul update: Vineri 15 Decembrie 2017 16:23
Data publicarii: Vineri 25 Aprilie 2014 15:58
Categorie: Stiri

 „O vale considerata de multi a plangerii, Valea Jiului e locul ideal pentru cativa baieti destepti, care si-au orientat afacerile pentru a obtine profituri generoase in mod dubios”, declara corespondentul stirilor PRO TV, Rares Nastase.

 „O vale considerata de multi a plangerii, Valea Jiului e locul ideal pentru cativa baieti destepti, care si-au orientat afacerile pentru a obtine profituri generoase in mod dubios”, declara corespondentul stirilor PRO TV, Rares Nastase, cel care prezinta in editia din 27 aprilie a emisiunii Romania, te iubesc!.

O ancheta despre modul in care patroni, oameni din administratia locala si din companiile de minerit s-au imbogatit prin diverse contracte cu dedicatie.

„De ani intregi aici regasim aceleasi firme abonate la licitatii. Proiecte adjudecate legal, dar care ascund in spate situatii rusinoase. Indivizi mai mult sau mai putin discreti au facut si fac averi frumoase, intr-un loc care pare condamnat la saracie lucie”, mai precizeaza Rares.

Catre Valea Jiului se scurg anual de la buget sume cu multe zerouri, dar carbunele produs aici este mai scump decat cel din import.

„Asa ca pana in 2018, minele se tot inchid, pe rand, fiind considerate neviabile. Petrila, Petrosani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni si Uricani sunt guvernate in prezent de foame si deznadejde”, povesteste corespondentul stirilor PRO TV.

„In Valea Jiului au fost directionate in ultimii 10 ani fonduri fabuloase, peste 200.000.000 de lei, conform ultimelor estimari, prin alocari la bugetele locale si la Compania Nationala a Huilei.

Suma colosala nu se regaseste in cele trei orase si cele trei municipii, care aduc mai degraba cu un spatiu rural. Bugete consistente se evapora anual in numele ortacilor, nu si pentru ei”, dezvaluie Rares.

"Daca te multumesti sa traiesti fara intrebari, atunci nu vei gasi raspunsuri". Cum a invatat un director de banca sa ii vorbeasca lui Dumnezeu
"M-am inchis de mine". Tanarul care a recladit de unul singur o manastire ca sa scape de raul din lume
"Cocosat de rate, omul nu mai vede cat de frumos e cerul". Cine sunt romanii care l-au gasit pe Dumnezeu printre straini
VIDEO PROTVPLUS.RO
poluare
Consecintele periculoase ale poluarii de la Moldova Noua, de care "statul s-a spalat pe maini". Ce amenzi risca Romania din partea CE
Marturiile supravietuitorilor Experimentului Pitesti, despre chinurile si suferintele indurate. "Am incercat sa ma sinucid"
Bogatiile ascunse in Marea Neagra, duminica, la "Romania, te iubesc!"
Proiectul Casei SHARE. Duminica, la Romania, te iubesc, povestea comunitatii care a salvat 6 frati de la inghet
Maicutele care si-au dedicat viata altora. Duminica, la "Romania, te iubesc", 12 calugarite ofera o lectie de viata
Problemele cronice ale unui sistem ineficient. Duminica, la Romania, te iubesc, aflati cum invata elevii din Romania
RTI
Duminica, la "Romania, te iubesc!": Batranii care ii demonstreaza Rovanei Plumb ca singuratatea nu se trateaza cu promisiuni
Programul "Cornul si laptele", un esec in scolile din Romania. Duminica, la Romania, te iubesc, detalii din programul de 100 de milioane de euro pe an
Tinerii care aduc faima Romaniei in capitala bogatilor, Dubai. Povestile lor, duminica, de la 18:00, la "Romania, te iubesc"
Duminica, la "Romania, te iubesc", incursiune in traditiile romanesti si viata la sat, intr-un reportaj semnat de Anca Nastasi
Statul roman isi bate joc de o avere de peste 1 miliard de euro. Povestea Fundatiei Gojdu, duminica, la "Romania, te iubesc"
Locul magic din Romania unde copiii bolnavi invata sa lupte impotriva cancerului. "Aici ma simt ... copil in firea mea, copil sanatos"