Orele în fața ecranului și cele mai folosite substanțe din industria alimentară ne afectează urechea internă. Ce e de făcut
Ore fără număr petrecute în fața unui ecran. Vasele mici din urechea internă se strâng. Și determină amețeală. Aceeași constricție o vedem și după ce mâncăm în exces un aditiv și un îndulcitor - glutamat și aspartam.
Vedem cum se tratează amețeala provocată de urechea internă. Începe ”Doctor de bine”.
Urechea internă are vase extrem de mici. Destabilizați circulația cu multe ore petrecute în fata computerului. De fapt, urechea internă rămâne astfel fără sânge suficient.
Dr. Ioana Vodă, medic primar ORL: ”Această vascularizație trece prin vertebre. Poziția vicioasă cu compesie pe o parte, 8 ore cât lucrează omul nemișcat își face amorțeală urechii, îmi amorțește urechea, fac mici ischemii, cu toate că ea e o ureche normal, dar este o disfuncție, îmi funcționează prost că nu primește sânge”.
Așa apar amețeli. Determinate de partea urechii interne implicate în echilibru.
Medicul ORL va face teste obiective, care confirmă vascularizația deficitară în interiorul urechii.
Vă ajutați să reduceți senzația de amețeală prin mișcare făcută zilnic. Ajuta toată zona cervicală. De aici pornesc vasele care irigă și urechea.
Același fenomen, strângerea vaselor mici din urechea internă, îl produc și două substanțe folosite frecvent de industria alimentară.
Histamina, un pro-inflamator puternic
Glutamatul este un potențiator de gust. Aspartam- un îndulcitor pe care îl găsim și în produse destinare pierderii în greutate, dar și în guma de mestecat. Mezelurile conțin ambele substanțe. Din abundență. Glutamatul și aspartamul determină descărcarea unei cantități mari de histamină în organismul uman.
Histamina este substanța care apare la sfârșitul reacției alergice. Aceeași substanță este adusă pur și simplu de unele alimente. Sau de aditivi alimentar. Histamina este un pro-inflamator puternic.
Dr. Ioana Vodă, medic primar ORL: ”Ce fac? Acționează pe cale mai mici vase ale creierului. Pe vase mici ale urechii interne care fac vasoconstricție. Vasul nu mai primește sânge și zona respectivă urlă de durere. Ce face? Mă doare capul sau amețesc pentru că nu am vascularizație. Medicul ORL este cel care prin teste obiective pune diagnosticul”.